Scroll To Top

„Az a nemzet, amelyik emlékeit veszni hagyja, az a saját síremlékét készíti és vesztesége az emberiségnek.”
Ipolyi Arnold

Fókák világa – képzőművészeti pályázat

Zöld hírek 2013. febr. 16.

Az idei tavasz legjobban várt vadasparki eseménye kétségkívül a Szegeden először látható borjúfókák korszerű bemutatójának átadása. Addig is, amíg ideérnek, e kedves megjelenésük miatt méltán népszerű tengeri emlősök, kíváncsiak vagyunk arra, hogy a gyermekek mennyire ismerik őket, mit is tudnak róluk.

Ezért a Szegedi Vadaspark és a REGIO Játék közös pályázatot ír ki a következő témában: „Egy vagy több fóka természetes környezetben való megjelenítése”. Két megvalósítási kategóriában, és azon belül is két-két korosztály számára adunk lehetőséget pályaművek elkészítésére:

 

A.) ábrázolás síkban (ceruzarajz, tempera, kréta, aquarell, stb.), A/4-es méretben, korosztály: 7-10 évesig és 11-14 évesig.

B.) ábrázolás térben, maximum A/4-es lapméretben, kizárólag természetes anyagok (papír, agyag, stb.) felhasználásával, korosztály: 7-10 évesig és 11-14 évesig.

A bírálatnál a legfontosabb szempontok a felismerhetőség, az egyéni stílus és a szép kivitel lesznek. Az elkészített munkákat 2013. március 12-én (kedden) 16 óráig lehet a Szegedi Vadaspark pénztárában leadni. A pályázat eredményhirdetésére és díjátadására március 23-án, a Vadaspark Fóka-móka napján kerül sor, amikor is ünnepélyes keretek között megnyílik az új, borjúfóka bemutató. A legjobb, legszebb pályaművek a REGIO Játék és a Szegedi Vadaspark ajándékcsomagját vehetik majd át. Természetesen itt a helyszínen is, majd néhány nappal később a REGIO Játék szegedi üzletében is kiállítjuk a remélhetőleg sok fókaábrázolást.

Munkára fel gyermekek, fiatalok, népesítsük be a Vadasparkot sok-sok fókával!

 

 

(kép-szöveg:Vadaspark)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor