Scroll To Top

A magyarellenes terror legfőbb oka a meggyávult magyar ! (Sz.)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Kothencz János: Meglepődtem a jelölésen

Szögedi hírek 2014. júl. 03.

Csongrád megye – Nem vagyok ellensége a jelenlegi városvezetésnek, de még csak ellenzéke sem vagyok, hanem alternatívája szeretnék lenni – mondta Kothencz János, aki a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje lesz Szegeden az októberi önkormányzati választáson.

Bár a Fidesz szegedi szervezete a június 5-i jelölőgyűlésén Gyimesi László városi elnököt, önkormányzati képviselőt választotta elsöprő többséggel polgármester-jelöltnek, pártja mégsem őt, hanem Kothencz Jánost, a Szeged-Csanádi Egyházmegye gyermek- és ifjúságvédelmi főigazgatóját indítja Szegeden polgármester-jelöltként az októberi helyhatósági választáson. Erről csütörtökön döntött a Fidesz országos választmánya, melynek tagja Orbán Viktor és Kövér László is.

– A KDNP és a L.É.T. (Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása – a szerk.) is támogatja Kothencz János polgármester-jelöltségét – jelentette be csütörtökön a tarjáni Zápor-tónál a rendkívüli polgármester-jelölt bemutató sajtótájékoztatón Kalmár Ferenc kereszténydemokrata politikus.

– Meglepő módon érkezett a felkérés, hogy vállaljam el a jelöltséget. Bevallom, meglepődtem. A párt felső vezetésének döntését lehetőségként fogom fel – mondta Kothencz János. Hangsúlyozta, üzenetértékű a döntés, ami nem arról szól, miként lehetünk egymás ellenségei, hiszen a szemet szemért harcban mindenki megvakul. Szerinte az a legfontosabb feladat, hogy képesek legyünk kinyitni a szemünket az emberek igazi problémáira.

Kothencz János, a Fidesz-KDNP szegedi polgármesterjelöltje beszél szimpatizánsai körében bemutatkozó sajtótájékoztatóján Szegeden július 3-án.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– Nem voltam és nem leszek semmilyen pártnak a tagja. Civil vagyok. Amikor elvállaltam a felkérést, elhatároztam, igyekszem hátamra venni mindazokat, akik k özül egy vagyok csupán – hangsúlyozta a polgármester-jelölt. Elmondta, család nélkül nőtt fel, csodálatosnak tartja a hivatását, amit nem fog elhagyni, a jövőben is a családból kiemelt sorstársait szolgálja. – Nem vagyok ellensége a jelenlegi városvezetésnek, de még csak ellenzé ke sem vagyok, hanem alternatívája szeretnék lenni – mondta Kothencz János.

Hangsúlyozta, évek óta segíti a lakótelepi emberek életét, hiszen maga is egy kilencedik emeleti panellakásban él. Szeretne megoldást találni a lakótelepi emberek gondjaira, problémáira. Közölte, a hamarosan nyilvánosságra kerülő kampányprogramjában minden az emberekről szól, akiknek jobbá szeretné tenni a hé tköznapjait.
Kérdésünkre, marad-e továbbra is az egyházmegye gyermek- és ifjúságvédelmi főigazgatója, azt válaszolta: főigazgató marad, és a munkája mellett kampányol majd, mert neki – ahogy fogalmazott – mindig a gyermekek voltak a legfontosabbak.

Lapunk információja szerint a Fidesz-KDNP szegedi egyéni képviselőjelöltjeiről és a kompenzációs listáról csütörtökön nem született döntés az országos választmány ülésén. Úgy tudjuk, hogy erről legkésőbb augusztus 15-ig határoz majd a Fidesz legfőbb döntést hozó testülete.

Névjegy

Az Ágota alapítvány honlapján fellelhető adatok szerint Kothencz János 1973. december 14-én született Kiskunhalason. Három hónapos korában állami gondoskodásba került, kecskeméti és hajósi gyermekotthonban nőtt fel. Kiskunfélegyházán végezte el a k özépiskolát, ami után 1998-ban a szegedi hittudományi főiskolán szerzett diplomát. Később, 2001-ben a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar pedagógia szaká t is elvégezte. 1996-ban megalapította az ÁGOTA – Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért – karitatív szervezetet. Kothencz János jelenleg a Szeged-Csanádi Egyházmegye gyermek- és ifjúságvédelmi főigazgatója.

Korábban írtuk:

Kothencz János, a Szeged – Csanádi Egyházmegye munkatársa lesz a FIDESZ-KDNP polgármester-jelöltje Szegeden – erről döntött ma a párt országos választmánya.

A Fidesz országos választmánya csütörtöki ülésén a jelenlegi sándorfalvi polgármestert, Kakas Bélát jelölte a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöki posztjára. Kakas a szombati városnapi rendezvényen elköszönő beszédet mond.


Kothencz János

– Megtisztelő a feladat, köszönöm a bizalmat, aminek szeretnék is megfelelni – fogalmazott a politikus csütörtökön. Azt ígéri, menedzser-szemléletű vezetési stílusát viszi tovább megyei szintre is.

– A gazdaságfejlesztést vagy a munkahelyteremtést közelálló feladatnak érzem, hiszen Sándorfalván is ezekkel foglalkoztam – mondta. A kérdést, hogy ki lehet polgármesterként az utóda, Kakas Béla elhárította, azt mondta, nem tiszte, hogy erről nyilatkozzon. Úgy tudjuk, Sebestyén András alpolgármester elindul a választáson.

A választmány Kothencz Jánost, a Szeged-Csanádi Egyházmegye gyermek- és ifjúságvédelmi főigazgatóját jelölte a szegedi polgármesteri posztra. A jelölt ezt csütörtök este a tarjáni Zápor-tónál sajtótájékoztatón is bejelentette.

Mint megírtuk, Makón Farkas Éva jelenlegi tankerületi igazgató a polgármester-jelölt. Információnk szerint Szentesen Bozó Zoltán, a MetalCom Zrt. vezérigazgatója, Csongrádon a jelenlegi polgármester, Kőrösi Tibor jelölését hagyta jóvá a választmány. A vásárhelyi jelölt személye pillanatnyilag titkos; úgy tudjuk, Almási István polgármester jelölését kedden sajtótájékoztatón jelentik be. Mórahalmon is a mostani városvezetőt, Nógrádi Zoltánt jelölik és Kisteleken szintén a jelenlegi polgármestert, Nagy Sándort.

Forrás: Délmagyar

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor