Scroll To Top

Nem kérünk a fasiszlám terrorból!
Már kaptunk belőle 150 év kóstolót !
Azóta is csonkák és nyomorultak vagyunk...

A 100 éves Nagy Háború emléke – Szegedi Hadimúzeum

A 100 éves Nagy Háború emlékére kiállítást tervez a Szögedi Védegylet (Szegedi Városvédő Egyesület) és a Magyar Kultúrális Örökség Alapítvány Szegeden.

A Szanka-gyűlytemény képezheti alapját a világháborús kiállításnak.
Ez egy 30 éves munka eredményeként összeszedett rendkívül sokrétű ereklye- és fegyver-gyűlytemény, mely egészében kiállítva mind a mai napig sehol sem volt. Most itt az ideje, itt az alkalom, a századik évforduló, hogy láthassuk és átérezhessük végre öregatyáink és dédatyáink hősiességét. Hősiességük akkor is példakép, ha emléküket meggyalázta is a hozzájuk méltatlan magyarellenes pesti csürhe, a kor szennyes politikai hordaléka. Hősiesség, melyet a hazaárulók – Kár(ty)olyiak és más idegenszívűek – elkártyáztak a bűnös városban, Budapesten a Vörös Terrorba torkolló, nemzetellenes összeesküvésben…

Európa-szerte megemlékeznek a hatalmas véráldozatokról. Lásd: Remembrance Day – a Nagy Háborúban elesettek emlékezete
Jóformán csak mi, magyarok nem emlékezünk. Mi akik, a legtöbbet szenvedtünk. A nemzet, mely egy tapodtat, egy talpalatnyi földet nem vesztett háborúban, mégis kevesebb, mint harmadára csonkíttatott „legyőzői” által, békében…

A nagyobb magyar városok önkormányzatai is készülnek a megemlékezésre. De Szeged gyüttmönt, szélhordta senkiháziai, a jelent bitorló toronyaljasok erre sem gondolnak. Gyökérteleneknek ördögszekérség az élete! Hasznot húznak, amiből tudnak, de ahhoz hozzá nem tesznek, nem is tudnak! Aztán tovább görögnek. A rablott kincs(ünk)ből majd megélnek!

Így hát marad a polgári kezdeményezés!

Már több, mint egy esztendeje tervezgetjük Hőseink múzeumát, mire rádöbbenünk, hogy eleink is gondoltak már erre.
Szegedi Hadimúzeum
Bármilyen meglepő is, nem példa nélküli e gondolat. Volt már ilyen terv! A Szegedi Hadimúzeum terve megfogalmazódott már csaknem 88 esztendővel ezelőtt!

Dr Szabó László
Szögedi Védegylet
alapító – elnök

Ajánlott olvasmány még: Remembrance Day – a Nagy Háborúban elesettek emlékezete

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor