Scroll To Top

Minden kereszténynek :
Aki uzsorásokat nem ütlegelt, az nem élt igazán krisztusi életet !

Ifjúsági Cselgáncs Világbajnokság – Szegedi siker Floridában

Japánul dzsúdó, magyarul cselgáncs. Évtizedek óta magyar sikereket jelentenek.

Bravúros magyar sikerrel kezdődött az ifjúsági világbajnokság Miamiben is!
A szegedi Mihalovits Kincső ezüstérmet szerzett. A női 44 kilogrammos súlycsoport magyar indulója az agentin Marcellt és a török Senyayla ellen is ipponnal harcolta ki a továbbjutást, majd a harmadik fordulóban szoros meccsen jukóval győzte le a szlovén Stangart.

Következett az elődöntő, amely szép magyar sikert hozott: a KSI SE reménysége ipponnal győzte le az esélyesebb dél-koreai Kimet, ezzel kiharcolta a döntőbe jutást! A fináléban a japán Szuzuki volt az ellenfele, aki földharcban harcolt ki döntő fölényt. A végső győzelem a japáné lett, de kiemelkedő eredmény Mihalovits Kincső ifjúsági világbajnoki ezüstérme is, amelyet rendkívül erős mezőnyben harcolt ki.

Ez volt a magyar dzsúdósport második érme az ifjúsági világbajnokságok történetében, az elsőt is a KSI SE dzsúdósa, Tóth Krisztián szerezte még 2009-ben, amikor második lett a budapesti VB-n.

Mihalovits Kincső Szegeden született, és itt is cseperedett, míg családi okokból Budapestre nem költözött. Kevesen emlegetik ma már az igazi Mestert, aki belőle igazi, reményteli dzsúdókát faragott. Édesanyja évekig kocsizott vele nap mint nap a homokhátra, Domaszékre, a környék legjobbnak tartott mesteréhez és gyermekedzőihez.
A domaszéki edzők, Szabó Miklós és Kószó Tibor nevelésében érte el első sikereit, és innen került a versenyző a KSI-be, amelynek színeiben indul immár Horváth István Dávid edző kezei alatt. Az EB-én Tallinban 5. lett, most a VB-én javított és ezúttal ezüstérmes lett!

A floridai világbajnokságon hetvenkilenc ország ötszázharminckét dzsúdósa lép tatamira, köztük tizenöt magyar versenyző is.

A nyitónap több magyar indulója közül Ács Balázs (50 kg, Gemenc JK) egy győzelemmel és egy vereséggel búcsúzott, Mátics András (55, Gemenc JK) az üzbég Nurallijevtől elszenvedett vereséggel búcsúzott, míg Miskolczi Lotti (40, KSI SE) és 44 kg (Mihalovits Kincső, KSI SE) a bolgár Cvetanovától kapott ki.

Pénteken négy magyar lépett tatamira a világbajnokságon, közülük Boros Bence (60, Gemenc JK-Nagyatádi JC) és Tóth Krisztián (60, Ippon Judo Tatabánya) egy vereséggel esett ki, míg Sárecz Márton (66, Gemenc JK) pozitív mérleggel térhet majd haza, hiszen a bolgár Radnev és a szlovén Bizjak ellen is nyert, az orosz Jersov azonban elütötte a továbbjutástól.

Az EYOF-győztes Pupp Réka (48, Atomerőmű SE) ugyancsak biztatóan kezdett, legyőzte a szerb Mitraszinovicsot, majd a kazah Karasszajkizt is, ám a folytatásban alul maradt a japán Cunemivel, majd a vigaszágon a grúz Bebosvilivel szemben, így a hetedik helyen zárta a világbajnokságot.

A magyarok cselgáncs-eredményei

FÉRFIAK
50 KG. 1. forduló: Ács Balázs erőnyerő. 2. forduló: Ács Balázs–Aszadjon Matkurbanov (üzbég) 10–0. 3. forduló: Ács Balázs–Jorre Verstraeten (belga) intéssel 0–1
55 KG. 1. forduló: Mátics András–Kemran Nurallijev (üzbég) 0–5
60 KG. 1. forduló: Tóth Krisztián–Szung Van Riu (dél-koreai) 0–10; Boros Bence erőnyerő. 2. forduló: Boros Bence–Giorgi Kaciasvili (grúz) 0–10
66 KG. 1. forduló: Sárecz Márton–Kalojan Radnev (bolgár) 10–0. 2. forduló: Sárecz Márton–Jaka Bizjak (szlovén) 10–0. 3. forduló: Sárecz Márton–Pavel Jersov (orosz) 0–7

NŐK
40 KG. 1. forduló: Miskolczi Lotti–Cvetelina Cvetanova (bolgár) 0–7
44 KG. 1. forduló: Mihalovits Kincső–Camila Marcellet (argentin) 10–0. 2. forduló: Mihalovits Kincső–Rabia Senyayla (török) 10–0. Negyeddöntő: Mihalovits Kincső–Marusa Stangar (szlovén) 5–0. Elődöntő: Mihalovits Kincső–Kim Dzse Jong (dél-koreai) 10–0. Döntő: Mihalovits Kincső–Szuzuki Mari (japán) 0–10
48 KG. 1. forduló: Pupp Réka–Nikolina Mitraszinovics (szerb) 10–0. 2. forduló: Pupp Réka–Kamsat Karasszajkiz (kazah) 1–0. Negyeddöntő: Pupp Réka–Cunemi Mikoto (japán) 0–1. A vigaszágon: Pupp Réka–Mzia Bebosvili (grúz) X–0 Az ifjúsági világbajnokság harmadik versenynapján négy dzsúdósunk sikeréért szoríthatunk, tatamira lép majd Európa-bajnoknőnk, Gercsák Szabina is.

A TOVÁBBI PROGRAM

Augusztus 10., szombat

Férfi 73 (Sárhegyi Gábor, Budaörsi SC) és 81 kg (Görög János, Debreceni SC-SI)
Női 57 (Balázs Nikolett, Domaszéki JISE) és 63 kg (Gercsák Szabina, Hell-Miskolci JC

(összesítés: judoinfo.hu)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor