Scroll To Top

Mindent szabad ma Európában...
csak európai módon gondolkodni meg élni
nem !!!

Szeged: diónyi jégdarabok, hömpölyög a víz

Szögedi hírek 2013. máj. 12.

Szombat este nyolc óra körül mogyorónyi jégdarabok hullottak Szegedre és környékére, pár órával később egy második hulláma is érkezett a jégesőnek. Az utcákon hömpölygött a víz, letört faágakról és áramszünetről tudósítottak a lakók.

Az Időkép.hu percről percre számolt be a Szegedet elért jégesőről. A városban éppen most zajlik a kajak-kenu világkupa, még szerencse, hogy a zivatarok csak estére érkeztek meg – írták.

 

Észlelőik szerint borsó nagyságú jéggel érkezett Szegedre a vihar második hulláma. A radarképek alapján Szegeden állt össze a vihar legintenzívebb magja, felhőszakadás és jégeső tombolt a városban. A második hullámban a borsó, illetve meggy nagyságú jégszemek közé egy-egy diónyi méretű jég is keveredett – számol be egy olvasó.

 

Este tíz órakor azt írták, a fővárostól nyugatra lévő cella is „bedörrent”, Tatabánya felé tart vihar, amit felhőszakadás kísérhet. A Székesfehérvár-Tatabánya vonalon járó gócoknál egyre több helyen dörög, közben Kecskemét felé is egy zivatartömb halad.

Riasztás

Szombaton késő este négy megyére másodfokú, narancs riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat – közölte az MTI. Csongrád, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye egyes kistérségeiben heves zivatarra kellett számítani, helyenként felhőszakadásra is.

Az ország területén vasárnap hajnalig főként a Dunántúlon erősen felhős ég, ismétlődő eső várható, a Duna-Tisza-közén pedig elszórtan záporok, estig néhol zivatarok alakulnak ki. Ettől keletre derült, csapadékmentes időre van kilátás.

Vasárnap az ország nagy részén már felhős lesz az ég, bár a Dunántúlon lassanként megszűnik az eső. Keleten, északkeleten a napsütést követően az erőteljes gomolyfelhő-képződésből záporok, zivatarok kialakulása várható néhol felhőszakadással, itt-ott jégesővel is. Az északnyugati szél nagyobb területen a Dunántúlon erősödik meg, vasárnap már viharossá is fokozódik. Máshol viszont zivatarok környezetében lehet átmeneti viharos széllökés.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor