Scroll To Top
2017. Jégbontó Hava (Február) 27.-e - Ákos, Bátor, Akács, Gábor neve napja.      Nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

A szegedi értelmiség már nem létezik!
Elnyelte a közrettegés! ... meg a köz-közöny...
Értelmiségiek elszigetelten éldegélnek ugyan,
de nem alkotnak már semmiféle közösséget...
Ha írni sem mernek, hát nekik szól ez a lap!

Szeged a halott Város

Őskőkori barlang épül a Móra-múzeumban

kiállítások, Szögedi hírek 2013. ápr. 25.

Nagyszabású ősember-kiállítás készül a Móra Ferenc Múzeumban: a tárlaton az őskőkori leletek mellett egy 100 négyzetméter alapterületű barlang is látható lesz. A múzeum szakemberei már építik a monumentális installációt.

Az óriási méretű barlang megépítése közel egy hónapot vesz igénybe, ezért a múzeum szakemberei már múlt héten megkezdték a munkálatokat. A bő kétméteres belmagasságú barlangfolyosó kivitelezésén egyszerre többen is dolgoznak, hogy készen álljon az installáció azősember-kiállítás május 2-i megnyitására.

A tárlaton az ősember életét, mindennapjait ismerhetik meg a látogatók különleges, interaktív eszközök és leletek segítségével. A kiállítás rendezői főként iskoláskorú érdeklődőkre számítanak. Céljuk az, hogy a gyermekek számára a múzeum élményt nyújtó közeg legyen, ahol a múltat személyes valóságként élhetik át.Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

admin