Scroll To Top

Nem kérünk a fasiszlám terrorból!
Már kaptunk belőle 150 év kóstolót !
Azóta is csonkák és nyomorultak vagyunk...

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Kezdődik a Szabadegyetem – Szeged új szemesztere

Szögedi hírek 2013. febr. 06.

Szeged, 2013. február 6., szerda (MTI) – Körmendy Imre professzor A házasság és a város című előadásával kezdődik el szerda este a Szabadegyetem – Szeged programsorozat tizenegyedik szemesztere a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Tanulmányi és Információk Központjában – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A széles nyilvánosságnak szóló, közérthető, ugyanakkor tudományos igényű előadások hagyománya az universitas kolozsvári gyökeréig visszavezethető, de Szent-Györgyi Albert rektorsága idején is népszerű volt. Az előadássorozatot jelenlegi nevén 2008 tavaszától szervezi meg az SZTE a Mindentudás Egyeteme Szeged programjainak folytatásaként.
Az SZTE legkiválóbb oktatói és a vendégelőadók szerda esténként 18 órától várják a Tanulmányi és Információs Központ nagytermébe a hallgatókat és az érdeklődőket. Az előadásokról felvétel készül, amely az egyetem honlapján is megtekinthető, s aki kedvet érez hozzá, a weboldalon tesztelheti tudását a „mindentudó” játékban.
Az érdeklődők a május elejéig tartó szemeszter előadásain halhatnak majd a szegedi lézerközpont tudományos felépítéséről és a lézerek koncepcionális tervezéséről, a tudás társadalmi hasznáról, az egyetem regionális gazdaságfejlesztési szerepéről, az oktatási rendszer és a versenyképesség kapcsolatáról. Szó esik majd Liszenkó és a genetika összefüggéseiről is. Az erdélyi történész-szociológus, B. Garda Dezső Székelyföld önrendelkezésének évszázadait veti össze a 21. század kihívásaival. Előadást tartanak a gazdasági haszonállatok védelméről, a korszerű fogamzásgátlás módszereiről, valamint az immunválaszt kijátszó és aktiváló mikroorganizmusokról is.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor