Scroll To Top

„Most jer : bölcs eleink hamvait tiszteljed,
Virágot szórj rájuk! - Tettüket kövessed !” (Vedres István)

SAJTÓKÖZLEMÉNY – A Szegedi Szabadtéri ügyében

Szögedi hírek 2012. dec. 14.

A Szabadtéri ügyével kapcsolatban

A Közgyűlés figyelemmel az érintett gazdasági társaságok piaci érdekeire, a vonatkozó jogszabály szerint eljárva, zárt ülésen tárgyalta a rendkívüli közgyűlés napirendjeit.

Fentieken kívül fontos rögzíteni, hogy a helyszínen az MSZP ifjúsági és nyugdíjas tagozatának fizetett, több esetben ittas, mintegy kéttucatnyi provokátora igyekezett megzavarni a Közgyűlés működését, és megpróbálták inzultálni a városházi köztisztviselőket, valamint a képviselőket.

A Fidesz-Kdnp frakció a lehető legegyértelműbben elhatárolódik a helyszínen fennhangon káromkodó, rasszista és antiszemita kijelentéseket bekiabáló MSZP-s aktivisták megnyilvánulásaitól.

A Közgyűlés tisztán gazdasági döntést hozott a Szabadtéri Nonprofit kft-vel kapcsolatban. A Szegedi Szabadtéri Játékok elmúlt években tapasztalt gazdasági mélyrepülését a tulajdonosnak meg kellett akadályoznia. Egy a város életében ilyen fontos szerepet betöltő intézményt a helyén kell, hogy kezeljen a tulajdonosa, nem megengedhető, hogy évről évre gazdasági krízis jellemezze a működést, amit az idei 126 millió forintos veszteség is jellemez.

A Szabadtéri igazgatója cég gazdasági mutatóiért felel, nem a művészetért.

A Szabadtérit nem az elmúlt 8 évben találták fel, nem az előző vezetőség, s legkevésbé nem Botka László építette fel, hanem a megalapítás óta eltelt több mint 80 évben belefektetett érzék, tudás, törődés és művészet, amit a Szabadtériért dolgozók kifejtettek.

Botka László akarata ellenére sem lehetséges, hogy az önkormányzat határozza meg a Szegedi Szabadtéri Játékok műsortervét vagy azt, hogy ki és mit rendezzen.

Az ilyen szándékoktól a Fidesz-KDNP frakció elhatárolódik.

Botka László pályáztatás nélkül nevezte ki a Szabadtéri előző ügyvezetőjét. A Fidesz-KDNP frakció javaslata szerint nyílt pályázaton kerül betöltésre az igazgatói poszt.

A fentiek a tények, minden más csak maszlag, amivel a szocialisták el akarják terelni a figyelmet a valóságról.

Szeged, 2012. december 13.

Fidesz-KDNP
Frakció

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor