Scroll To Top

Magyarok vagyunk meg székelyek,
Kirekesztők kíméljenek !

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Jézus haláláról a Móra-múzeumban

Rendezvények, Szögedi hírek 2012. nov. 30.

Krisztus keresztrefeszítésének körülményeiről tart előadást Dr. Kiss-Rigó László megyéspüspök és Dr. Dux László orvosprofesszor a Móra Ferenc Múzeumban. A Munkácsy-kiállítás termében, a Krisztus-trilógia redukciói előtt vizsgálják meg a festmények történetének hátterét december 3-án, hétfőn 18 órakor.

A Móra-múzeum Munkácsy-kiállításán vallástörténeti és orvostudományi szempontból elemzik Jézus keresztrefeszítésének történetét: a Krisztus Pilátus előtt és a Golgota redukcióinak termében vitatja meg Dr. Kiss-Rigó László megyéspüspök és Dr. Dux László orvosprofesszor Jézus halálának körülményeit.

Munkácsy Mihály monumentális méretű festménysorozata a történelem egyik legtragikusabb eseményét, Jézus kereszthalálát dolgozza fel. A Krisztus-trilógia mindhárom tagja lenyűgöző alkotás, melyek az igazi világhírt hozták meg Munkácsy számára. Az elsőként elkészült Krisztus Pilátus előtt című alkotást egy nyár alatt 330 ezren tekintették meg Párizsban, a második kép, a Golgota szintén óriási népszerűségnek és szakmai elismerésnek örvendett. Az 1896-ban elkészült harmadik darabot, az Ecce Homo-t pedig a budapesti millenniumi ünnepségeken mutatta be a festőóriás.

A Golgotát a Munkácsy-mesékben is láthatta már a közönség, a videó az alábbi linken keresztül érhető el:
http://youtu.be/RhQxQyargUU

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor