Scroll To Top

Nem kérünk az iszlám terrorból!
Már kaptunk belőle 150 év kóstolót !

Folytatódnak a Szegedi Pinceszínház drámapedagógiai foglalkozásai

Örömhírek, Szögedi hírek 2012. nov. 03.

Szeged, 2012. november 3., szombat (MTI) – Folytatódnak a Szegedi Pinceszínház drámapedagógiai foglalkozásai, amelyeknek célja előadásokkal, szakkörökkel, tehetséggondozó programokkal játékos formában közelebb vinni a teátrumok világát az óvodásokhoz és iskolásokhoz – tájékoztatta Kancsár József igazgató az MTI-t.

Egy közelmúltban lezárult programban a Pinceszínház művészei hét szegedi oktatási intézményben tartottak tanórán kívüli drámapedagógiai foglalkozásokat, segítve a gyerekek kommunikációjának, kapcsolatteremtésének, problémafeldolgozásának fejlődését – közölte az igazgató.
Egy pályázaton elnyert uniós támogatásnak köszönhetően immár tizenkét iskola és egy óvoda bevonásával folytatódik a kezdeményezés.
A legkisebbeknek, a deszki óvodásoknak a kulturális sokszínűséget bemutató témanapokat, táncházat, sportvetélkedőket szerveznek. Az egyik – tanulásukban akadályozott, hátrányos helyzetű gyerekeket oktató – szegedi iskolában havi szakköröket tartanak, ahol rendhagyó irodalomórákon, személyiségfejlesztő drámajátékokon foglalkoznak a diákokkal.
Tíz általános iskolában és egy gimnáziumban heti rendszerességgel szerveznek szakköröket,a melyeken beszédtechnikával, a színházi alapismeretek elsajátításával, színpadi mozgással foglalkoznak. A drámapedagógiai foglalkozások és szituációs gyakorlatok segítik a gyerekek önismeretének fejlődését is – közölte a színész-rendező.
A kezdeményezés egyik nem titkolt célja a tehetséggondozás: a színészek a szövegek elemezésével, közös gyakorlással, tanácsokkal segítik majd a gyerekek felkészülését az aktuális versmondó versenyekre is.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor