Scroll To Top

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás !
Az illegális (törvénytelen) bevándorlás támogatása bűnrészesség !
Érdemes volna a bűnpártoló Európának végre a jog talajára lépni !

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

A pincéből fúrták meg a széfet, 60 millió forint értékű ékszert vittek el

Szögedi hírek 2012. okt. 24.

Szeged – A Smaragd ékszerüzlet alatti pincéből fúrta meg egy ismeretlen az üzlet páncélszekrényét Szegeden: zsákmánya 60 millió forint értékű ékszer volt. A tettes, aki múlt szombaton próbafúrást végzett, valószínűleg hétfő este csapott le. Az üzletvezető a rablási kísérletről még szombaton bejelentést tett a rendőrségnek és az IKV-nak.

Két nappal a nagy ékszerrablás feltételezett időpontja előtt már próbafúrást végzett az az ismeretlen, aki teljesen kiürítette a szegedi Smaragd ékszerüzlet Wertheim-záras széfjét a Kígyó utcában. A tulajdonosok a hosszú hétvége utáni első nyitvatartási napon, szerda kora délelőtt vették észre a történteket: a széfből több, mint 60 millió forint értékben tűnt el az összes aranyékszer.

– Hihetetlen ez az egész. Szombaton már végzett próbafúrást a tolvaj, aki akkor még nem találta meg a széfünket. Az üzlet hátsó részébe fúrt fel az üzlet alatt található pincéből. Amikor észrevettük a lyukat, azonnal szóltunk a rendőrségnek és a házkezelő IKV-nak. A rendőrök kijöttek, és nagyon profi fúróeszközöket találtak a pincében: a tolvajt akkor valami vagy valaki megzavarhatta, mert sietősen távozott a helyszínről – mondta lapunknak néhány órával a széffeltörés észlelése után az üzlet vezetője. Az IKV-t arra kérték, hogy a pincebejáratra szereljenek fel egy lakatot, amire csak tegnap, már a sikeres rablás után kaptak ígéretet. A pincébe eleddig bárki lemehetett: mindössze néhány drótszál rögzítette az ajtót a kerethez. – A ház bejárati kapuja pedig elektronikusan működik, és így csak a lakók tudják használni. Éppen az előző héten romlott el az elektronika: a tettes nagyon körültekintően követte el a rablást – magyarázta az üzletvezető, aki álmában sem gondolta volna, hogy a hosszú hétvége után mi fogja várni az üzletben. Úgy gondolta, hogy a rendőrségen tett bejelentése a sikertelen rablási kísérletről elegendő.

Szeged, a pincén keresztül kiraboltak egy ékszerboltot a Kí­gyó utcában. Fotó: Frank Yvette

– A boltban és a széfen is van riasztó, de nem szólalt meg, hiszen alulról fúrták meg a széfet. Alig akarom elhinni, hogy senki nem látott semmit. Egy idős nő mondta, hogy hétfő este 10 óra körül hallott valamit, de egyelőre még a betörés időpontja sincs tisztázva. Egy ilyen széfmegfúrás szerintük nagy zajjal járhat: amikor szombaton javítottuk a másik lyukat, akkor is hatalmas robaj volt – mondta szomorúan az üzletvezető. Az üzletből az ismeretlen tettes, aki fejnagyságú lyukat fúrt a széf aljába, csak a porcelán tárgyakat és az ezüstékszereket nem vitte magával. A rendőrök éppen ottjártunkkor helyszíneltek, kikérdezték a potenciális tanúkat, szemügyre vették és lefotózták a pincebejáratot, majd lementek a pincébe. Az ékszerboltot már nem először érte támadás: korábban az egyik eladót fújta le a tolvaj: a boltban levő kamera rögzítette a támadást, de a tolvaj még így sem lett meg. A dolgozók nehezményezik azt is, hogy bár a Kígyó utcában több ékszerüzlet is működik, a legközelebbi térfigyelő kamera az Oroszlános kútra van irányítva.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor