Scroll To Top
2017. Jégbontó Hava (Február) 21.-e - Eleonóra, Péter neve napja.      Nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

Az anyanyelv nemzetközi napja.

A szegedi értelmiség már nem létezik!
Elnyelte a közrettegés! ... meg a köz-közöny...
Értelmiségiek elszigetelten éldegélnek ugyan,
de nem alkotnak már semmiféle közösséget...
Ha írni sem mernek, hát nekik szól ez a lap!

Szeged a halott Város

Razzia: 5 tonna zöldséget, gyümölcsöt semmisítettek meg

Szögedi hírek 2012. okt. 19.

Újszentiván, Szeged-Dorozsma – Közel öt tonna zöldség és gyümölcs megsemmisítését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Csongrád megyei razziáján. Újszentivánon illegális zöldségtisztító és -csomagoló üzemet számoltak fel. A dorozsmai nagybani piacon is vizsgálódtak.

Egy régi istálló épületében, folyó víz és WC nélkül működött az illegális zöldségtisztító és -csomagoló üzem, amelyet kiemelt ellenőrzésen számolt fel Újszentivánon a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a Csongrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósággal közösen.

A mennyezeten ki lehetett látni, a helyiségben macskák voltak, rovar- és rágcsálóirtás sem történt. Az ellenőrzést végző szakemberek szerint az üzem padozata, oldalfalai repedezettek, szennyezettek voltak – közölte este az MTI-vel a NÉBIH.

Az ellenőrzés időpontjában ott dolgozó négy munkás zöldségtisztítási, -darabolási, -csomagolási tevékenységet végzett, de egészségügyi könyvvel nem rendelkeztek. Elmondásuk szerint a bérmunkát körülbelül két hete végezték. A helyszínen talált mintegy 1,5 tonna zöldség – vöröshagyma, sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller – megsemmisítését elrendelte a hatóság, tekintettel a higiéniai állapotokra, a termék jelöletlenségére, nyomon követhetetlenségre.

A tulajdonos élelmiszerlánc-felügyeleti bírságra számíthat, amelynek pontos összegét később állapítják meg.

A NÉBIH szétnézett a dorozsmai nagybani piacon is. A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint az átfogó ellenőrzésben az adóhatóság, a rendőrség, a Pest Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága és a Csongrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszer-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatósága munkatársai vettek részt. Több mint három tonna alma, uborka és sárgarépa megsemmisítését, és több mint két tonna körte, nektarin és petrezselyemgyökér zárolását rendelték el a nagybani piacon.

Elsődlegesen az áruk eredetét, illetve a nagykereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozások esetében a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentésének jogszerűségét ellenőrizték.Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

admin