Scroll To Top

Aki uzsorásokat nem ütlegelt, az nem élt őszintén krisztusi életet !

3D-s jégkorszaki barlangi medve a Móra-múzeum megújult kiállításán

Örömhírek, Szögedi hírek 2012. okt. 10.

Eredeti ősbölény koponya, mamut fog és lapockatöredék, valamint 3D-s barlangi medve-animáció is várja ezentúl a Móra Ferenc Múzeum megújult természettudományi kiállításának látogatóit. A „Csak egy Földünk van…” című állandó tárlat egy teljesen új, jégkorszakot bemutató résszel, interaktív felületekkel, óriáskagylóval és dél-amerikai állatokkal bővült.

A Móra-múzeum természettudományi állandó kiállítása idén ősszel kívül-belül megújult. A gyerekeket és a gyermeklelkű felnőtteket várják azzal a bányarekonstrukcióval, amelyben törpék televízióznak: Agricola, a bányászati tudományok megalapozójának főművét, a De re metalicát figyelik. A bányászat mellett különleges féldrágaköveket, például tigrisszemet, jáspist és különféle opálokat is bemutatnak.

Teljesen új jégkorszaki blokk is kialakításra került, ahol egy barlangi medvét ismerhetnek meg a látogatók: a csontváz alapján elkészített 3D-s animációt egy leskelődőn keresztül nézhetik meg. Méretarányosan kicsinyített, gipszből készült mamutot, gyapjas orrszarvút, sztyeppei ősbölényt és farkasokat is kiállítanak, miközben a jégkorszak hangjait –szélsüvítést, állathangokat- hallhatunk.

Két új dél-amerikai állatfajjal is találkozhatnak a látogatók: egy fekete bőgőmajommal és egy vöröslábú kígyászdaruval, azaz kariámával bővült a tárlat, illetve egy lenyűgöző méretű óriáskagylót is bemutatnak a „Csak egy földünk van…” kiállításon. A tárlat nem csak belülről, hanem kívülről is megújult: újraposztózott falak, felfrissült tablók és korszerű, ledes világítás várja a Móra-múzeumba érkezőket október 10-től.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor