Scroll To Top

Nem kérünk az iszlám terrorból!
Már kaptunk belőle 150 év kóstolót !

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

A Lajka, az űrkutya című darab nyerte az Armel-operaversenyt

Színház 2013. okt. 16.

Russell Hepplewhite elsősorban gyermekek számára íródott Lajka, az űrkutya című operája nyerte el a legjobb produkciónak járó díjat az Armel -operaversenyen, melyben a Tisza Parti Általános Iskola diákjai alkották az opera gyerekkórusát.

Az  elismerést kedd este adták át a Szegedi Nemzeti Színházban.

 

Az English Touring Opera társulata által előadott darab, amelyet Tim Yealland rendezett elnyerte a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) díját is.
A legjobb női előadónak járó címet Jelena Koncar kapta. A szerb mezzoszoprán Miss N. N.-t alakította Zoran Juranic A nyár utolsó virága című operájában, melyet az újvidéki Szerb Nemzeti Színház mutatott be a fesztiválon.


A legjobb férfi előadónak a zsűri Sébastien Obrechtet választotta. A francia tenor Peter Quint szerepét alakította Benjamin Britten A csavar fordul egyet című operájában, amelyet az Isztambuli Állami Opera és Balett produkciójában, Aytac Manizade rendezésében láthatott a publikum. Ez az előadás nyerte a fesztivál közönségdíját.
Az SZTE oktatóiból álló zsűri a fesztivál legjobb nem versenyszereplő énekesének járó elismerést a Britten-operában Miles szerepét éneklő Ilyas Seckinnek ítélte oda.
A civilekből álló zsűri elismerését pedig Pál Tamás, Toronykőy Attila és a Molnár Zsuzsa kapta. A Szegedi Nemzeti Színház művészei Giuseppe Verdi Simon Boccanegra című operáját az 1881-es milánói bemutató dokumentumai alapján állították színpadra.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor