Scroll To Top
2018. Kikelet hava (Március) 24.-e - Gábor, Karina neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

A szegedi értelmiség már nem létezik!
Elnyelte a közrettegés! ... meg a köz-közöny...
Értelmiségiek elszigetelten éldegélnek ugyan,
de nem alkotnak már semmiféle közösséget...
Ha írni sem mernek, hát nekik szól ez a lap!

Szeged a halott Város

Luther ősnyomtatvány, könyvbemutató és szalon-est – Színes programok a Móra-múzeumban és a Fekete házban

Rendezvények 2016. feb. 23.

Színes programokkal várja az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeum és a Fekete ház ezen a héten. Február 23-án, kedden Szabó András tart művészettörténeti előadást, ahol egy eredeti Luther-ősnyomtatvány is látható lesz. Szerdán néprajzi könyvbemutatóval, csütörtökön pedig Szalon-esttel várják az érdeklődőket.

Színes kulturális programokat kínál a Móra Ferenc Múzeum az érdeklődőknek ezen a héten. Február 23-án, kedden 17 órakor indul útjára Szabó András „Rajzoló fejedelmek” című művészettörténeti előadás-sorozata. Az első alkalom címe „Lucas Cranach, Luther barátja”, az előadáson a reformáció-kori grafikusmester pályafutása mellett egy eredeti Luther ősnyomtatványt is megismerhetünk.

Szerdán 17 órakor könyvbemutató veszi kezdetét: „A néprajzi tanulmányok Apátfalváról” című kötet szerzőivel Dr. Simon András néprajzi tanszékvezető beszélget a díszteremben. A rendezvényen fellépnek a Szeged Táncegyüttes művészei is.

Csütörtökön, február 25-én délután 5 órakor ismét Szalon-estet tartanak a Fekete házban. A sorozat második vendége Sándor János lesz: a kétszeres Jászai Mari-díjas színházi rendező „Nevető színháztörténet” címmel oszt meg érdekes történeteket, anekdotákat a nagyérdeművel.

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

admin

Hírek

Biblia, egyház és kamat

2018 márc. 22.
Biblia, egyház és kamat
Elhunyt Kallós Zoltán!
Elhunyt Kallós Zoltán!
2018 feb. 14.
Bálint-napja magyarul
2018 feb. 14.