Scroll To Top
2016. Álom hava (December) 05.-e - Ünige, Csaba, Bács, Bacsó, Vilma, Sebő neve napja.      Nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

A szegedi "üvegzsebes" balvezetés
12 évi "tiszta" mérlege 30 milliárd forintos hiány!
(A többi veszteséget még rejti a szoci szutyok...)

Szeged a halott Város

Ősi magyar hagyományok és virtus napja a Vadasparkban

Rendezvények 2013. aug. 10.

A nyár a kikapcsolódás, a kalandkeresés, a kirándulás időszaka. A Szegedi Vadaspark júniusi, júliusi és augusztusi rendezvényei, éjszakai programokkal feldúsulva, éppen ezen igények kielégítését szolgálják. Lesz itt nappali és éjszakai látványos állatetetési bemutató, hüllősimogató bátorságpróba, értékes nyereményekért folyó interaktív családi vetélkedő, de különböző játszóházi lehetőségek is a partnereink közreműködésével. A tematikus programokhoz, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár segítségével érdekes könyvbemutató is kapcsolódik. A tapasztalataink alapján a legnagyobb érdeklődésre a játékos nappalt követő éjszakai programok számíthatnak, amelybe új elem is kerül, ugyanis a borjúfókák „esti tornáját” is megtekinthetik az érdeklődők a nagyragadozók vacsorája mellett.

Augusztus 17-én az Ősi magyar hagyományok és virtus napján a Vadaspark dél-alföldi tanyaudvara környékén, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark által felállított jurta mellett megidézzük a múltat. Többek között megismertetjük az érdeklődőkkel a hagyományos paraszti állattartás, állatgondozás eszközeit, játszóház keretében pedig az ehhez kapcsolódó kézművességet. E mellett, „Szalma-e, vagy széna?” címmel, családi ügyességi verseny keretében mindenki próbára teheti tudását, illetve ügyességét például takarmányok szétválogatásában, kukorica morzsolásában vagy éppen talicskatolásban. A magyar virtust e napon az ősi magyar harcművészet, a baranta képviseli majd, amelyből szakavatott mesterek tartanak bemutatót.Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Foszerkeszto