Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Günzer Tamás bora nyerte a XVIII. Szegedi Borfesztivál fődíját

Günzer Tamás 2011-es villányi chardonnayja nyerte a XVIII. Szegedi Borfesztiválon rendezett borverseny fődíját, az elismerést hétfőn adták át Szegeden.

A villányi borász remekét – amely az elismeréssel együtt elnyerte a Szeged Város Bora 2012 címet is – 130 benevezett tétel közöl választotta a legjobbnak a szakmai zsűri.
A fesztivál legszebb fehérbora a Frittmann Testvérek Kft. 2011-es kunsági ezerjója lett. A legszebb vörösbornak a szekszárdi Szeleshát pincészet – merlot-ból készült – 2008-as Nomádját választották. A legszebb desszertbor címet pedig a Monyók pincészet 2002-es hatputtonyos tokaji aszúja érdemelte ki.
Különdíjat kapott a Radó pincészet 2011-es pécsi rozéja, Kiss István pincészetének 2000-es hatputtonyos tokaji aszúja, a Dandelion borászat 2011-es csopaki Pink rozéja, a Wunderlich pincészet 2011-es villányi portugiesere, valamint a Istvándy pincészet 2007-es badacsonyi olaszrizlingje.
A szervezők elismerését vehette át Újvári Mihály is, aki egyedüliként Szeged közigazgatási határain belül termel minőségi borszőlőt. A 71 éves kiskundorozsmai gazda jelenleg hét hektáron gazdálkodik, borválasztékában megtalálható a cserszegi fűszeres, a rajnai rizling, a kékfrankos és a zweigelt. Az idős mester három esztendeje készíti el Szeged borát, amely 2011-ben rajnai rizling és cserszegi fűszeres házasításából született, és kóstolói szerint jó savgerincű, kellemes ivású bor lett.
 A vasárnapig tartó XVIII. Szegedi Borfesztiválon több mint 120 pincészet nemes nedűiből kóstolhat a több tízezer látogató.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor