Scroll To Top

„Az a nemzet, amelyik emlékeit veszni hagyja, az a saját síremlékét készíti és vesztesége az emberiségnek.”
Ipolyi Arnold

Magyar zászlót szaggattak az ukrán fasiszták Beregszászon

Cikkek, Magyargyalázat 2017. nov. 15.

Magyar zászlót szaggattak az ukrán nacionalisták Beregszászon (VIDEÓval)

Jean St’Ay

2017. november 13. hétfő, 12:56
Letépték a zászlót a városházáról. Fel is gyújtották volna, ha hagyják.

November 12-én a Szvoboda (Szabadság) párthoz közelálló ukrán nacionalisták tüntettek Beregszászon. Ahogy kell, egyenruhában, maszkosan, zászlókkal, nagy hangerővel kifejezve azt, hogy Dicsőség Ukrajnának, dicsőség a hősöknek! Vagy Ukrajna mindenek felett! A tüntetők a hírek szerint a Karpatszka Szics nevű ukrán szélsőjobboldali alakulat 1938-as megalakulásának évfordulóját ünnepelték.

Igen ám, de útjuk során a tüntetők odakeveredtek valahogy a beregszászi városházához, melynek homlokzatán többek között a magyar zászló is ott leng. Illetve lengett, ugyanis a derék nacionalisták letépték, és fel is gyújtották volna, ha a jelen levő rendőrség meg nem akadályozza azt. A városházi akcióban körülbelül 50, főként más megyékből érkező aktivista vett részt.

November 11-én a hírek szerint Ungváron is felvonultak az ukrán nacionalisták, ezúttal a Karpatszka Szics aktivistái, és többek között elhelyeztek egy plakátot Magyarország ungvári főkonzulátusa előtt, amelyen ez állt: Nem a magyar sovinizmusra! Igen az ukrán-magyar nemzeti testvériségre! Ott azonban a hírek szerint zászlószaggatás nem volt. A Karpatszka Szics hivatalos Facebook-oldalán egyébként az illetékesek elzárkóznak a Szvoboda párt beregszászi akciójától.

És akkor itt egy helyszíni videó is a beregszászi akcióról:

Forrás: Főter.ro – Magyar zászlót szaggattak az ukrán nacionalisták Beregszászon (VIDEÓval)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

foter.ro