Scroll To Top

Kátyú, mutyi, szocimborák - mindönre kiterjedő városgarázdálkodás...
Ez a balvezetés átütő „sikere” Szegeden!

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Aláírásgyűjtés – Mentsük meg a Radetzky-laktanyát

Cikkek 2016. máj. 26.

Tiltakozás

Mentsük meg a Radetzky-laktanyát!

Címzett: Magyarország Kormánya

Mi, aláírók tiltakozunk a Budapest világörökségi területét képező Duna-parti Bem tér 3. szám alatt álló volt Radetzky-laktanya műemlék épületének lebontása ellen. A jó állapotú egykori kaszárnya helyére tervezett, a meglévő műemléknél mintegy kétszer magasabb, 32 ezer négyzetméter alapterületű, üveg-acél homlokzatú irodaház megépítésével nem értünk egyet, mivel az megbontaná a budai Duna-part egységes látképét, komolyan veszélyeztetve ezáltal Budapest világörökségi rangját.

Az 1897-ben épült Radetzky-laktanya és a hozzá tartozó, 1840-es évekből származó katonai élelemtár saját korának egyik utolsó hadtörténeti műemléke, ezért az utókor számára megőrizendő. Lebontása esetén a Bem tér elveszítené sajátos történelmi hangulatát, holott az 1956-os forradalom lényegében az épület előtt álló Bem szobortól indult.

Kijelentjük, hogy a nemzet történelme szempontjából jelentős, műemlékként is nyilvántartott építészeti értékek megsemmisítését elfogadhatatlannak tartjuk. A Radetzky-laktanya fontos történelmi és művészeti emlék, környezete az 1956-os forradalom egyik kiemelkedő helyszíne, ezért felszólítjuk az illetékes hatósági szerveket, hogy a műemléki védelem alatt álló, világörökségi érdeket is érintő épület lebontását akadályozzák meg!

Kezdeményezzük egyúttal, hogy a jogalkotó fordítson a jelenleginél nagyobb figyelmet a történelmi városrészek és a magántulajdonban álló épített örökség védelmére!

Budapest, 2016. május 25.

Magyar Patrióták Közössége

KATTINTSON és ÍRJA ALÁ felhívásunkat Ön is!

http://www.magyarpatriotak.hu/alairasgyujtes/

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor