Scroll To Top

A magyarellenes terror legfőbb oka a meggyávult magyar ! (Sz.)

Szegedi közéheztetés

A még mindig szabadlábon járó mutyimestereiről nevezetes Városban újra itt egy szőnyeg alá söprendő botrány.
A Város szőnyege nagy. Eddig is elfért alatta 50-100 milliárdos hiány.

A szegedi gyerekek többért kevesebbet kapnak megint!
De a kenésben dagonyázó balvezetés meg bizonyára ezt is lenyeleti majd a választóival …

 

BOTRÁNY A KÖZÉTKEZTETÉSI TENDER KÖRÜL SZEGEDEN

A MAGASABB ÁRRAL PÁLYÁZÓT HIRDETTE KI GYŐZTESNEK AZ MSZP-S ÖNKORMÁNYZAT.
A Közbeszerzési Hatósághoz fordult a szegedi közétkeztetésre kiírt tender egyik indulója, mert a szocialista vezetésű városban a legmagasabb árajánlattal pályázó, illetve a pontozási szempontok szerint az utolsó helyre szoruló céget hozták ki győztesnek. A riválisokat kizárták.

Panaszt nyújtott be a Közbeszerzési Hatósághoz a szegedi közétkeztetésre kiírt tenderen induló S-Gast Kft., miután a helyi szocialista vezetésű önkormányzat jogi bizottsága érvénytelenítette a cég pályázatát – erről számolt be a Szeged Ma. Páger Zsolt, az S-Gast Kft. üzletfejlesztési igazgatója a portál kérdésére megerősítette, hogy ők tették a legelőnyösebb ajánlatot. Hozzátette: nagyon úgy tűnik, hogy mégis a legmagasabb árajánlattal pályázó, a pontozási szempontok szerint az utolsó helyre szoruló Suli-Host Kft.-t hirdették ki győztesnek. Páger Zsolt jelezte, bár felmerült, hogy azért zárták ki a tenderből az S-Gast Kft.-t, mert az önkormányzat kirívóan alacsonynak minősítette az árajánlatát, de ez nem lehet a valódi ok. – A pályázók árajánlatai között csupán egyszázaléknyi különbség volt, ezt maga az illetékes alpolgármester is elismerte a helyi sajtónak – fűzte hozzá.

Az üzletfejlesztési igazgató kitért arra is, hogy már csak azért sem érti az önkormányzat jogi bizottságának döntését, mert csaknem egymilliárd forintos beruházást hajtottak volna végre, többnyire önkormányzati ingatlanokon. – Részletes tervet nyújtottunk be, amelyben kifejtettük, hogy összesen kilenc önkormányzati intézményben szeretnénk európai színvonalra emelni a korábban is főzőkonyhaként működő egységeket. Ezzel az önkormányzat vagyona gyarapodott volna, de ez az értékelési szempontok között nem szerepelt – hangsúlyozta Páger Zsolt. Mint mondta, most jogi lépésekkel igyekeznek elérni, hogy a Szegeden kialakult rossz közbeszerzési gyakorlat megszűnjön.

Az S-Gast Kft. és a Suli-Host Kft. mellett a harmadik induló a Junior Vendéglátó Zrt. volt. Boros Attila, a társaság cégvezetője lapunknak elmondta, hogy őket egy apró formai hibáért zárták ki. – Százalékjelet raktunk oda, ahová szerintük nem lett volna szabad, mi ezt másképp gondoljuk. Ráadásul ahhoz képest, hogy egy csaknem ezeroldalas, iszonytatóan nagy anyagról volt szó, nem szakmai kifogásokat tettek – tette hozzá Boros Attila.

A mintegy 14 ezer főt kiszolgáló, éves szinten jócskán milliárdos nagyságrendű szegedi közétkeztetés körüli ügyekről a Szeged Ma már több alkalommal írt. A tevékenységet ellátó Suli-Host Kft. ötéves szerződése a 2014/15-ös tanév végével járt le, az abban lévő plusz ötéves opciót 2014 végéig nem érvényesítette az önkormányzat, hanem új, nyílt tender meghirdetése mellett döntött. A Közbeszerzési Döntőbizottság egyszer, tavaly tavasszal már megsemmisítette a 2016–2023 közötti szegedi közétkeztetésére kiírt közbeszerzési eljárást, emellett különböző szabálytalanságokra rámutatva félmillió forintos büntetéssel is sújtotta az önkormányzatot, illetve új kiírás megjelentetésére kötelezte. Azzal, hogy csúszott a tender, egy évvel meghosszabbították a Suli-Host szerződését.
Az üggyel kapcsolatban kerestük a szegedi önkormányzatot, de lapzártánkig nem kaptunk választ kérdéseinkre.

Forrás: Magyar Idők – Botrány a közétkeztetési tender körül Szegeden

A közismerten korrupt vezetésű városban a rossznyelvek szerint futár vitte a milliókat zsebbe havonta… De ez nem volt elég!

Vajon a Város lakóinak – az évtizede szétvert sulikonyhák éhen maradó diákjainak, meg a szüleiknek – mikor lesz elég?!


A több, mint egy évtizede szétvert helyi sulikonyhák szeretetreméltó, jóságos konyhásnénijeit szétkergették…
A rugalmas kiskonyhák és mosolygó személyzeteik nagyon hiányoznak azóta Szegedről… ahol a gyerekek rendre (rendezvényre) éhen maradnak…
De hát egy 8 milliárdos üzletben mennyi mutyi működhet!? – Ilyet „üvegzsebes” mutyimesterek ki nem hagyhatnak!
(Sz.)

„A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszélyes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt.” (Márai Sándor)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Magyar Idők