Scroll To Top
2018. Kikelet hava (Március) 24.-e - Gábor, Karina neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

“Ébredj, hazám, mert ha most nem ébredsz,
Soha többé nem lesz ébredésed…”
( Petőfi – A Nemzethez )

Szeged a halott Város

Sportol a nemzet – Kárpát-medencei szabadidős sportmozgalom indul

Sporthírek 2014. júl. 30.

Sportol a nemzet néven Kárpát-medencei szabadidős sportmozgalom indul, amely célja, hogy a nemzet minél többet, minél rendszeresebben és minél több sportágat kipróbálva mozogjon – jelentette be Hoffmann Pál, a kezdeményezés egyik ötletgazdája szerdán Szegeden.

A Sportol a Nemzet szabadidős sportmozgalom projektvezetője a programról tartott sajtótájékoztatón elmondta, a kezdeményezés célja, hogy minél több helyszínen, a lehető legszélesebb palettát biztosítsa a mozogni vágyóknak.
A mozgalom alapját a www.sportolanemzet.hu honlap biztosítja, amelyen a sportolni vágyók ingyenes regisztrációt követően, egyénileg és családi kategóriában gyűjthetnek pontokat, és versenyezhetnek a nyereményekért.
A honlapon a sportágak kipróbálását eseménynaptár segíti, és a legközelebbi helyszín megtalálását is alkalmazás könnyíti meg a felhasználóknak. A mozgalomhoz csatlakozó sporthelyszínek a pontgyűjtésre megadott időszakokban pedig legalább 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a regisztrált felhasználóknak – közölte a szakember.
A szeptember 7-én, Hódmezővásárhelyen a városi sportuszodában indul mozgalom keretében már több mint húsz sportág kipróbálására nyílik lehetőség, köztük ismert és hagyományos szakágak mellett olyan különlegességekre is mint az ejtőernyőzés vagy a padel – tudatta Hoffmann Pál.
A program kísérletképpen szeptembertől a három dél-alföldi megyében – Csongrádban, Békésben és Bács-Kiskunban – indul el, a tervek szerint 2015-től pedig Kárpát-medencei szintűvé bővül.
Horváth András, a Magyar Szabadidősport Szövetség tiszteletbeli elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, egyre többen látják be, hogy milyen fontos szerepe van az egészségmegőrzésben a rendszeres testmozgásnak.
Magyarországon 400 ezer körül van az igazolt sportolók száma, a becslések szerint a rendszeres testmozgást végzők aránya pedig 9-15 százalék közötti, az uniós átlag ennek azonban legalább duplája. Az elmúlt években a sportolási lehetőségek javultak és bővültek, szükség van azonban arra, hogy az új létesítményekbe a szabadidős sportolók is bekerüljenek – közölte a szakember.

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Foszerkeszto

Hírek

Biblia, egyház és kamat

2018 márc. 22.
Biblia, egyház és kamat
Elhunyt Kallós Zoltán!
Elhunyt Kallós Zoltán!
2018 feb. 14.
Bálint-napja magyarul
2018 feb. 14.