Scroll To Top

„Jaj annak a népnek,
amelynek történelmét az ellenségei írják!”
(Seneca)

Kajak-kenu vk – Hét arannyal és összesen húsz éremmel zártak a magyarok

Sporthírek 2014. máj. 25.

A magyar csapat hét arany-, hat ezüst- és hét bronzérmet gyűjtött Szegeden, a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség világkupa-sorozatának idei harmadik, egyben utolsó versenyén, amelynek vasárnap délutáni programjában hat dobogós hely, köztük egy első jutott a házigazdáknak.

A női kenu párosok 500 méteres döntője kettős magyar sikert hozott, a 200 méter egyesben győztes Lakatos Zsanett nyert Takács Kincsővel a Kovács Dorottya, Balla Virág duó előtt. Ugyancsak ötszáz méteren a kajakos Dombi Rudolf – aki szombaton olimpiai bajnok társával, Kökény Rolanddal negyedik lett egy kilométeren – ezúttal Boros Gergellyel másodikként végzett, mindössze hét századmásodperccel lemaradva az aranyéremről. Az egy nappal korábban ezer méteren első kenus Vasbányai Henrik, Mike Róbert kettős harmadik lett 500 méteren.
A leghosszabb távon, 5000 méteren a kenus Vajda Attila – aki szombaton, 1000 méteren másodikként ért a célba – és a kajakos Nagy Flóra bronzérmet szerzett. A kenusoknál Sarudi Pál nyolcadik, a kajakosoknál Csay Renáta hetedik, Petrovics Máté 13., Noé Milán pedig 16. lett.
A Maty-éri viadalon 54 ország versenyzői indultak, a magyar csapat – amely szinte minden számban két egységet indított – 59 fős volt. Storcz Botond vezetőedző előzetesen tíz érmet remélt az együttestől, ennek éppen a duplája lett a végeredmény, az olimpiai számokat tekintve pedig négy arany, két ezüst és egy bronz volt a mérleg.

(MTI)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor