Scroll To Top

A magyarellenes terror legfőbb oka a meggyávult magyar ! (Sz.)

Szerbia példaértékűen kihasználja az EU szankcióháborúját

Rácikumok 2014. aug. 25.

„Kivételes lehetőség Szerbia számára, hogy kihasználja az Európai Unió élelmiszeripari termékeire kivetett importtilalmat és saját exportját fokozza Oroszország felé. Ezt a lehetőséget mindenféleképpen ki kell használni.” – jelentette ki Snezana Boskovics, Szerbia mezőgazdasági és környezetvédelmi minisztere. Boskovics hozzátette, hogy Oroszország a keletkező piaci űr miatt átmenetileg minden mezőgazdasági termékcsoport importjában érdekelt, beleértve a hús, tej, gyümölcs és zöldségbehozatalt is. Egyes tejtermékek esetében Szerbia a hazai termelés nagy részét exportra bocsáthatja.

Snezana Boskovics

A miniszterasszony egyben arra is ígéretet tett, hogy az export fokozása nem fog belföldön az árak növekedéséhez vezetni. Ennek érdekében a hatóságok rendkívüli intézkedéseket hoznak a hazai termelők támogatására, valamint biztosítják az orosz piac elérését.

Látható, hogy az Európai Unió saját magát gyengíti a Washington által kezdett szankcióháborúhoz igazodással. Az ellenszankciók nagy mértékben sújtják az EU tagállamok gazdaságát, nem egy országban a termelőket csődbe viszi az orosz piac kiesése. Eközben a nyugati országoktól független térségi államok gond nélkül kihasználják a kialakult helyzetet, és extraprofitra tesznek szert, ami nem csak a politikusokra, de a hazai termelőkre is vonatkozik. Hazánknak szintén ezt az eljárást kellene követnie a nyugati érdek kiszolgálása helyett. A magyar termelőknek állami támogatást adni. Nem a pártok gazdasági holdudvarának, hanem valóban a magyar termelőknek, akik állami támogatással termékeikkel bejuthatnának az orosz piacra.

Forrás: Hídfő.net

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor