Scroll To Top

Az illegális bevándorlás - vagyis bűnözés - támogatása bűnpártolás !
A bűnpártoló politikusoknak börtönben vagy bitón a helyük !

Folytatódik a 2012 – a külhoni magyar óvodák éve program körútja

Hétfőn felvidéki településeken folyatódik a 2012 – a külhoni magyar óvodák éve program körútja, a nemzetpolitikai államtitkárság tájékoztatása szerint jövő héten romániai és szerbiai településekre viszik még el a programot.

Hétfőn Timár Böske, a Csillagszemű Táncegyüttes művészeti vezetője és asszisztense, Mayer Orsolya a táncházmódszer alapján kisgyermekeknek kidolgozott Timár-módszert mutatja be Felvidéken a pozsonypüspöki és a koloni óvodában. Kedden Fábián Éva és Szabó Zoltán a Vajdaságban Muzslyán és Torontálvásárhelyen, szerdán Székelykevén, majd csütörtökön Temesváron és Resicabányán szövi tovább a mese szálát.
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a program nyitányaként május 9-én Horvátországban a kopácsi, majd május 14-én a Vajdaságban az újvidéki és a bácskossuthfalvi, május 15-én Szlovéniában a dobronaki, május 17-én Horvátországban a zágrábi óvodát látogatták meg, ahol gyerekekkel, szülőkkel és pedagógusokkal élhették át a közös meseszövés, daltanulás, valamint a táncanyanyelv megszólaltatásának örömét.
A Magyar Állandó Értekezlet plenáris ülése tavaly november 24-én fogadta el a Magyar nemzetpolitika – A nemzetpolitikai stratégia kerete című dokumentumot, amelynek stratégiai célja a külhoni magyar közösségek számbeli, szellemi, gazdasági és jogi gyarapodása. Ennek alapján a nemzetpolitikai államtitkárság meghirdette a 2012 a külhoni magyar óvodák éve programot. A program célja, hogy felhívja a figyelmet annak fontosságára, a külhoni magyar régiókban a szülők magyar tannyelvű óvodába írassák gyermekeiket, majd a magyar tannyelvű iskolai intézményt válasszák.
A programra 100 millió forintot különítettek el.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor