Scroll To Top

„A mostani járvány ellen a legjobb szer a jókedv, gondtalanság, életvidámság, mert a betegség csak a borult embert meri megközelíteni.” (Krúdy Gyula)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Jánossy Péter Sámuel: Az olimpia meghekkelése

Olvasói levelek 2017. febr. 25.

Jánossy Péter Sámuel

2017. 02. 21.

Mottó: „Sajnálom az ifjúságot, övék a jövő.”

Budapest lemaradt a régió fővárosaihoz képest. Ha nem lesz olimpia, jobban lemarad. Nem lesz olimpiai falu, nem épül meg 25 ezer bérlakás. Marad az ipari szemétdomb a Csepel-sziget északi csücskén és a Soroksári Duna-ág mentén, ami egy városfejlesztési kitörési pont lehetne. Lerohad az építőipar és sok dolgos magyar cigánynak, lapátos embernek marad a kocsma, az aluljáró és egy pokróc az aláírásgyűjtő Momentum-ügynökök NOLIMPIA standjainak tövében. Ezt akartuk? 

1921-ben nemcsak hazánk területének 73 százalékát csatolták el idegen államokhoz, hanem megfosztottak minket a nekünk ítélt olimpia megrendezésétől is és az olimpiát akkor Belgiumnak adták. Ráadásként még azzal tapostak bele minket a földbe 1920-ban, hogy kitiltották olimpikonjainkat az I. világháborút követő olimpiáról. A rendezésre, mint most 2015-ben, az akkori Budapest is pályázott és a világháborút megelőző előzetes szavazáson mi győztünk. A VII. olimpiai játékok rendezési jogát 1914. júniusi ülésén Budapest kapta. Amikor a háború után 1919 tavaszán Lausanne-ban ismét összeült a NOB, a belga kikötőváros, Antwerpen kapta a rendezést. Ezen az ülésen Pierre de Coubertin NOB-elnök tiltakozása ellenére a központi hatalmak, Magyarországot mint a világháború előidézőjének versenyzőit nem hívták meg az olimpiára.

Az antwepeni olimpia plakátja
A résztvevő 29 nemzet között viszont ott voltak a háború utáni Európa bakelit műállamai: Csehszlovákia, Észtország és a Szerb–Horvát–Szlovén Királyság. 100 év után a 2024-es olimpia lenne a szimbolikus kárpótlás. Ezért a Momo-ügynökök gaztette is szimbolikus: lelki terrorcselekmény.

* * *

A gengszterváltás után repülőrajttal indulhattunk volna. A liberálfasiszta-SZDSZ és az intenáci MSZP első dolga volt lemondani az expót. Minek a mucsai magyaroknak világkiállítás, még „magyarkodnak” itt nekünk, gondolták a bolsik. Hatalmasat buktunk: ki kellett fizetni a felültetett kiállító országokat, teljesen lejárattuk magunkat a világban és máig elmaradtak a fejlesztések: például nincs többsávos bevezetőút és gyorsvasút Ferihegyről. Az expo lemondása azért történt, mert az felértékelte volna a főváros ingatlanjait és így nem vásárolták volna fel idegenek az Andrássy utat, az V., VI. és VII. kerületet. Az ismeretlen befektetők bagóért vették meg kilóra az ingatlanokat, a Balett Intézetet például és a kerületi polgármestereket. Demszky nyaralót vett az Adrián. Így változott legális pénzzé az irak-iráni háborúban az izraeli fegyvereladásból származó piszkos pénz. Budapest egy liberális pénzmosoda lett…

* * *

Ismeretlen fiatalemberek most a semmiből jöttek és lerombolták az olimpiai álmunkat. Ráébresztettek arra: háború van ellenünk. Ébresztő! Hiszen a pályázatunk kitűnő. A fogadtatása támogató volt a NOB-nál.

„Az ellenfeleinknél Párizsban és Los Angeles-ben pezsgőt bontottak” – kommentált az M1-ben Tarlós. Pedig Párizs hetek óta lángol. Égnek a muszlimok által bitorolt egykor franciák lakta külvárosok. Lehet-e olimpiát rendezni a Bataclan vérfürdő után? Los Angeles – Clintonné szavazóbázisa – korábban égett, amikor a feketék megtámadták az általuk gazdag zsidónak hitt fehérek villáit. Amerika népe állandóan egymást lövi. Ez a két helyszín teljesen alkalmatlan, mert életveszélyben van sportoló és néző egyaránt.

Hát mit akarnak ezek, kérdezhetjük, egy újabb Münchent (1972.), ahol élve kasztrálták az MSZMP által is pénzelt palesztin terrorista arabok az izraeli súlyemelő olimpikont és kivégeztek 12 zsidó sportolót Allah legnagyobb dicsőségére? Kihullt volna a főesélyes olimpiai pályázó, Magyarország?

Az olimpia nemzeti ügy. Az olimpia lemondására irányuló aláírásgyűjtés egy nemzetellenes sokk volt: néhány kis Szálasi röhögcsélt a metróaluljárókban felállított Momentum-standokon. Rajtunk röhögtek, a megvezetett aláíró nyugdíjasokon és csitriken. A sátáni denevérek az olimpiai pályázat feladásra játszanak. Hogy lehet a béke, az olimpia szent, nemes ügyét ilyen aljasul elárulni?

Ismeretlen fiatalok a nemzet ellen, a világbékét hirdető olimpia ellen? Miért lettek hazaárulók? Miért gyűlölnek ennyire bennünket, magyarokat? Miért gyűlölik az olimpiai versenyeket? Miért veszik el tőlünk az örömet? Miért rombolnak? Pénzért, napidíjért, politikai párttá alakításáért, vagy, mert már hozzászoktak az graffitizéshez, a telefonfülkék összetöréséhez, a liberális utcán vizeléshez, a piros lámpán át biciklizéshez, az anarchiához?

* * *

A háttérben mindig a baloldal állt. Az LMP, a zöldek mindig nyíltan nemzetellenesek voltak, hiszen ezért fizetik őket ellenérdekű kémszervezetek: kívül zöldek, mint a görögdinnye, belül vörösek. Nem véletlenül hátrált ki az LMP-ből a becsületes Schiffer és Vágó, mert  akut hányingerük volt a pártban. De hogy a Jobbik is az olimpiai rendezés lemondásáról beszélt, ez elképesztő.

„Hány bérlakás és lélegeztető gép lehetne az olimpia pénzéből” kategóriában gondolkodva be kellene zárni a színházakat, a hangversenytermeket és meg kellene vonni a támogatást az olimpikonjainktól, a sport kluboktól. Minek a sport? Luxus a magyaroknak a foci válogatott győzelmén örülni a Nagykörúton. Négy null Orbánnak, mondták Szanyiék, akik az azon örvendeztek, hogy a belga csapat kivert Eb-ről.

A háborúban a kémeket ki szokták végezni, mint például az amerikai atomtitok kiszivárogtatóját, a Rosenberg házaspárt is. A kém, az ügynök ma nem a James Bond-figurát jelenti. A mai 007-es csak egy beesett vállú, lábszagú entellektüel, aki otthon gubbaszt a számítógépe előtt és a Facebookon, a Twitteren, a Youtube-on és az Instagramon harcol a Soros arcú világbirodalom ellenségeivel: dezinformál, befolyásol, pszichológiai hadviselést folytat virtuális hadszíntereken. Jó pénzért rombol.

* * *

Kémnek, ügynöknek lenni kényelmes, otthonról végezhető jól fizető munka. Mindenki csavar a gépezetben. A trükk a régi, már a Gallilei kör is ezt játszotta 1919-ben, mielőtt meggyilkolták volna Tisza Istvánt: civil kezdeményezésnek tüntetnek fel titkosszolgálati műveleteket. Az olimpia megfúrását azért kaptuk, mert az Orbán-kormány a nemzetbiztonságot veszélyeztető civil szervezetek elleni törvény elfogadására készül. Bush 2001. október 26-án írta alá az „hazafias törvényt” (Patriot Act). 25 évvel ezelőtt kellett volna nekünk egy ilyen törvény.

„A XXI. században a technika, a demográfia és a szociopolitikai átalakulások olyan módon változtatják meg a hadviselés jellegét, ahogy a nagy francia forradalom által hozott változások” – írja a negyedik generációs hadviselésről 2012-es tanulmányában Christina Knopf és Eric Ziegelmayer. „A negyedik generációs hadszíntér az egész ellenséges társadalmat magában foglalja, és a XXI. században a katonai műveletek célja immár az, hogy belülről rombolják le az ellenséget ahelyett, hogy csatában pusztítanák el.”

Ezt a módszert követte Ukrajna ellen az USA-külügy a Majdan forradalommal, ezt a belső rombolást valósítják meg most Romániában a tüntetésekkel, mert a többséggel megválasztott román (nemzeti) szocialisták csökkenteni akarták a CIA által felügyelt DNA (korrupcióellenes ügynökség) túlzott befolyását és lefejezték az atlanti oldalra átállt titkosszolgálatot, 15 százalékkal csökkentve annak költségvetését. Ráadásul 5 százalékról 16 százalékra növelték a multik adóját. Romániában a baloldal román nemzeti érzelmű, szemben hazánkkal, ahol a liberális baloldal magyargyűlölő. Ezért a renitens román magatartásért a saját népével veretik agyon a valójában a román érdekeket védő PSD-kormányt.

Magyarországon a baloldal annyira lejáratta magát a 4-es metró gigakorrupciójával, a 2006-os Gyurcsány-Gergényi-terrorral és közénk lövetéssel, a Vörösiszap-per, a Biszku-per, a Sukoró kaszinóper vádlottjainak törvényeinktől „független bírósági” felmentésével, hogy teljesen alkalmatlanná vált a Soros arcú globális háttérhatalom képviseletére. Szanyi a tegnap embere. Szanyit pártjával együtt már rég leírták globális tartótisztjei. Ezért beszélt lekezelően foghegyről a szerencsétlen balekkel Fekete-Győr András, a Momentum pártcsíra vezetője.

Fekete-Győr és Szanyi a Momentum videójában
A PestiSrácok.hu utánajárt, kik támogatják Fekete-Győrt, aki nem tagadta, hogy Haris Éva, az MSZP választmányának egykori helyettes vezetője, aki Falus Ferenc, vagy a Haza és Haladás Egyesület felépítésén dolgozott korábban. De a a Fidesztől eltávolodott jobboldali neoliberális közgazdászokból álló Eötvös József Csoport, Chikán Attila, Bod Péter Ákos, Mellár Tamás is a Momo mellé állt. A mai, negyedik generációs hadviselés lényege az, hogy a támadás bárki ellen bármilyen eszközzel indulhat: például a muszlim inváziónak ellenálló magyarok ellen az olimpiájuk megfúrásával, vagy a románok ellen, mert az USA atomrakéta és hadi kikötőbázis létesítésére vonatkozó tervei egy gyenge és szétszedett Romániát igényelnek a megszállók érdekeinek megfelelően.

Nincs hadüzenet. Nincsenek látható fegyverek. Nem masíroznak katonák. Nem tudhatod bizonyosan, hogy a Momentum mögött egy állam hivatásos hadserege, egy terrorista szervezet, egy politikai párt, civil szerveződés, vagy egy Los Angeles-i gazdasági érdekszféra áll-e. „A végcélunk az, hogy ne legyen olimpia” – mondta a Momo vezér. „Kaptunk 17 millió forintot, és el is végeztünk a dolgunkat ebben a 30 napban.” (hvg.hu 2017. február 19.) A kérdés az, kitől jött a 17 millió forint.

Az olimpia nagy üzlet. Kell másnak is. Athén is London is nettó nyereséges volt. Még az is lehet, hogy a konkurens városok fizettek meg néhány egyetemistát, akik elvállalták a gyűlöletprojektet a magyar olimpia ellen. Azt hiszik a fiatalok, hogy elfelejtjük őket. Azt hiszik, lapíthatnak majd, hiszen ott a példa: 10 embert meg lehet ölni vörösiszappal, és egy veszprémi bíró felmenti a gyilkosokat, meg lehetett tapostatni a magyar zászlót a Gergényi által külföldről behívott terroristákkal, akik magyar rendőrnek beöltöztetve jelvény és azonosító nélkül világtalan embert lőttek meg hátulról, nyakon minden következmény nélkül. Hazánk egy következmények nélküli ország lenne? Meglehet.

* * *

A hazánk elleni háború számtalan fronton tombol, és nemcsak az olimpiai mozgalom átpolitizálását jellemzi. „Lemondták az MTA Filozófiai Intézet és az MMA konferenciáját, mert a brit meghívottak bojkottálják Fekete Györgyéket” – idézi a MN-t a 444.hu. A cikkből kiderül, hogy a hazai filozófusok fúrták meg a Magyar Művészeti Akadémia kutatóit külföldön. Ez is csatavesztés volt, amely az elhárítás hiányosságaira mutat rá.

„Az információs forradalom nemcsak azt változtatja meg, ahogy az emberek harcolnak, hanem azt is, ahogyan gondolkodnak, és ahogyan eldöntik, miért harcoljanak” – írta a még 2012-ben a Parameters hadügyi folyóirat.

„Szinte az összes főállású magyar nemzetiségű tanárt elbocsátották a Soros által alapított Central European University (CEU) Business Schooltól” – értesült a Magyar idők 2017. február 17-én.

Mi volt az első kirúgott 17 egyetemi oktató bűne? Talán csak az, hogy magyarnak született. A CEU rasszista és faji megkülönböztetést alkalmaz a befogadó ország egyetemi tanárai ellen? Lenézi a magyart? A CEU-t 1991-ben alapította Soros György és 20 évre előre letett évi 10 millió dollárt a működéséhez. Pénze volt. Könnyen jött, könnyen ment. Ez akkor az atlantista Antall-kormánynak mesebeli ajándéknak tűnt. A trójai falovat betolták Sorosék Budapestre. Az összeget Soros a behatolási tervének megfelelően növelte. 2001-ben létrehozott egy 250 millió dolláros alapítványt a további finanszírozásra. A CEU, az Open Society Institute-tal és e szervezet által pénzelt civil szervezetekkel egy hálózatot alkot. A liberális politikus és történész, Michael Ignatieff CEU-rektor szerint a liberális demokrácia nem ért véget: „Nem hiszem, hogy új világrendben élnénk. Beszélhetünk újdonságról, de néhány dolog nem változik. Magyarország számára szerintem két dolog fontos, egy erős Európa és egy erős NATO.”

* * *

„2017. február 18-án a Momentum 266 ezer 151 aláírást adott le a következő kérdéssel: »Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?«. A Momentum tökéletes PR-al dolgozott: szórólapja, standjai és még az aláíráskötegek csomagolópapírja is igényes és drága alkalmazott grafikai remekek.

Miről is beszélünk? Másfél éve szinte 100 százalékos parlamenti és fővárosi közgyűlési határozattal megszavazták a választott képviselők az olimpiai pályázaton indulást. Demokratikusan döntöttek? Igen. A kérdés eldőlt. Minek szavazni olyan döntésről, amin rég túl vagyunk? A NOB elnöke szerint kisszerű politikai játszmának esik áldozatul a magyar olimpiarendezési pályázat. Tarlós főpolgármester mintha máris belefáradt volna a harcba: „Ha lesz népszavazás, vagy ha lesz elég aláírás, lehet, vissza kell vonni az olimpiai pályázatot.” A főpolgármester rámutatott arra, hogy a korábban mellszélességgel az olimpia melletti kiálló baloldal elárulta a magyar olimpia ügyét.

„A napi érdekeik által mozgatott ellenzéki pártok a nemzetegyesítés gondolatának, az ötkarikás pályázatnak egy héten belül képesek voltak hátat fordítani” – mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, de téved. Ezt a leharcolt baloldalt leírták már odafent a Soros arcú világkormányban. Új pártot építenek fel a szemünk láttára: „Új műsorhoz új férfi kell. Ezt ők sosem felejtik el. Gyerünk, gyerünk, gyerünk, mert fut az élet.” (Csárdáskirálynő).

Nem a napi érdekek vezérlik az olimpiaellenes baloldalt. Őket a magyarság mint nemzet, mint nép felszámolásáért fizetik az 1919-es kommün óta. Az olimpia egyesítené a nemzetet. Minden egy forint, amit az olimpiára költünk, a multiplikáló hatás miatt 12 forintot hozna be a költségvetésbe. A GDP 3 százalékról megugrana 6-7 százalékra. Ez lehetővé tenné a bérfelzárkóztatást a Nyugattal szemben. Az olimpia megerősítené, egyesítené a V4-eket, akiket be lehetne vonni a rendezésbe. Mi a lenézett, szétlopott volt szocialista országok megerősödnénk lelkileg és gazdaságilag. Az aláírásgyűjtés nemzetellenes uszítás. Ne hagyjuk magunkat. Hajrá magyarok! Hajrá Magyarország!

Jánossy Péter Sámuel 
(a szerző Ybl-díjas építészmérnök)

Ne nevess, Leó, holnap téged fog körbedobálni!

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

Szerkesztőségünk természetesen az olvasói levelekkel való egyetértés, vagy egyet nem értés jogát mindenkoron fönntartja.

A szerzőről

Jánossy Péter Sámuel