Scroll To Top

„Jaj annak a népnek,
amelynek történelmét az ellenségei írják!”
(Seneca)

NÖVEKEDÉS – REFORMOK ELLENÉRE SZTRÁJKOK, TŰNTETÉSEK, MÉLYSZEGÉNYSÉG

NÖVEKEDÉS!?
REFORMOK ELLENÉRE SZTRÁJKOK, TŰNTETÉSEK, MÉLYSZEGÉNYSÉG…

Sajnos lassan nálunk lesznek legalacsonyabbak a bérek Európában, hogy a külföldi befektetőknek érdemes legyen beruházni. Csak a felső tíz-százezer milliomos, milliárdos gazdagodik többnyire korrupcióval, csalással, hűtlen kezeléssel, lopással, sikkasztással.

Következmények nélkül tehetik, mert pártoktól függetlenül mindegyikük tud valamilyen disznóságot a másikról, miközben a hátunk mögött összesúgnak és kiröhögik a becsületes, dolgozó állampolgárt. Egy nagy színjáték az egész, ahol mi vagyunk a nézőközönség. Ezért maradt el az elszámoltatás, a magas pártnyugdíjak és a devizahitelesek tartozásának mérséklése (amit a FIDESZ megígért). A végtörlesztéssel csak a milliárdosok jártak jól, akik farzsebből kifizették 30-100 milliós tartozásukat, meg a hatalomhoz közelállók nyűgén segítettek 20-30%-al, míg a többiek tartozása még emelkedett is. Döbbenetes pofátlanság. Aki teheti, menekül innen. Csak a hazug propaganda megy növekedésről, a munkanélküliség csökkenéséről az értelmiség legjavának kényszernyugdíjazásával, kapirgáló, dobozoló közmunkásokkal, hitvány színvonalú, ingyenes, használhatatlan papírt adó OKJ-s képzésekbe terelt fiatalok, sánták, vakok, bénák, értelmi fogyatékosok tömegeivel, fuccsba ment romafölzárkóztatással, fölösleges stadionépítéssel, külföldi multik betelepítésével, autó-összeszerelő üzemekkel, a még dolgozni képes magyar kiszipolyozásával, agyonadóztatásával.

Országunkat – akár a Rákosi-korszakban – zömében tehetségtelen pártfunkcionáriusok irányítják, akik csak a náluknál butább vezetőket, azok meg a náluknál butább beosztottakat viselik el. A második világháború óta ennyire még nem sodródtunk a nagy semmi felé. Míg 2010-ben még láttuk az alagút végét, ma már alagút sincs. Tévedés ne essék, még KISZ-tag sem voltam.

Dr. Somorjai Ferenc, a Magyarország útikönyvek szerzője

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

Szerkesztőségünk természetesen az olvasói levelekkel való egyetértés, vagy egyet nem értés jogát mindenkoron fönntartja.

A szerzőről

Dr. Somorjai Ferenc