Scroll To Top

Aki uzsorásokat nem ütlegelt, az nem élt őszintén krisztusi életet !

Horthy-szobor Balatonfüreden

Tisztelt Dr. Bóka István Polgármester Úr!
Balatonfüred

Kezdeményezem, hogy városuk kapja vissza v. nagybányai Horthy Miklós szobrát!

A mellszobor eredeti minta alapján készüljön el, és régi helyén kerüljön felállításra. Mostanában a kenderesi Horthy liget, Horthy M. szobor, a pátyi Horthy köz, a Szabadság téri Horthy mellszobor, a Vámház krt-i, szolnoki Horthy István emléktáblák és Kereki község egész alakos Horthy M. szobra került felavatásra hasonló nevű téren. Gyömrő főtere is visszakapta eredeti nevét. Csókakő és Budapest is most tervezi Horthy szobor felállítását.

Balatonfüred a magyar tenger gyöngyszeme. Novara kapitányának, Magyarország Kormányzójának eredeti szobrát a kommunista elvtársak tüntették el 1945-ben.

Tisztelettel, Nagy Zsolt országzászló kutató, a Vitézi Rend tagja

Szögedi olvasóink tájékoztatására:

Az elpusztított Horthy-emlékmű Szegeden…


A szovjet betörés és Magyarország kommunista megszállása után az antimagyar terror elpusztította az egyetemalapító magyar kormányzó gyönyörű emlékművét. A Szögedi Védegylet (a városvédő egyesület) az eredeti pontos másának fölállítását tervezi.

A Város balvezetése (a Horthy alapította egyetemről kiszabadult Lenin-fiókák közjóllakott kis csapata) ennek támogatására, de még a Dóm téri Dicscsarnok, a Pantheon Horthy-szobrának fölállítására sem mozdult…

A gyökértelen gyüttmöntek lelkivilága: „A múltat végképp eltörölni…” – hangzik az internáci terror himnusza, az Internacionálé.

Nemhiába! „Materialisták”! – Minden az anyagin múlik!
A Város-vesztő otromba vasbeton-panamákból pedig többet lehet sikkasztani! Az vérgőzös eszméből mára csak ennyi maradt!

Ahogyan Márai Sándor mondotta: „A kommunistától még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt.”

A Horthy-szobrok döntögetői és zsíros állásban terpeszkedő leszármazottaik pedig még mindig szabadlábon rontják a magyar levegőt!

Leventésen is…
Szöbb Jövendőt!
kíván tisztelettel:
Dr Szabó László
Szögedi Védegylet
alapító-elnök
www.ujszeged.hu

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

Szerkesztőségünk természetesen az olvasói levelekkel való egyetértés, vagy egyet nem értés jogát mindenkoron fönntartja.

A szerzőről

Nagy Zsolt