Scroll To Top

„Ébredj, hazám, mert ha most nem ébredsz,
Soha többé nem lesz ébredésed…” ( Petőfi – A Nemzethez )

A napsütés ismét ingyen elvégzi, amit a város képtelen volt – nyílt levél

Olvasói levelek 2012. febr. 06.

Nyílt levél Botka Lászlóhoz,
Szeged város polgármesteréhez

Tisztelt Polgármester Úr!

Szeged város első emberéhez fordulunk, aki a sikeres beruházások mellett bizonyosan a városban előállt tarthatatlan helyzetért is ugyanúgy felelősséget érez.
Fölkérjük, hogy tiltsa meg, akár a közgyűlés egyetértésével, a Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. mostani és ezutáni igazgatóinak, hogy vállalatukkal fölkészüljenek a rendkívüli hóhelyzetre!
Indokunk az alábbi: ugyanúgy, mint 2006-ban, a város útjai, utcái járhatatlanok, nemhogy a szemétszállító és tömegközlekedési járművek, még a gyalogosok is alig tudnak közlekedni, sokkal olcsóbb és célravezetőbb lenne, ha egy fillért nem pocsékolnának el azért, hogy ugyanúgy nézzen ki a város, mint egy elhanyagolt szibériai hómező, ami rendezettebbnek tűnhet a jelenlegi ostromállapottal összevetve.
Fölösleges a lakók idegeit borzolni a győzelmi jelentésekkel és a sok százmilliós költségekkel, amikor láthatóan még látszatintézkedések sem történnek, még a belvárosban sem, melyek hatása akár pillanatokig is érzékelhető lenne.
Pár nap, és a napsütés ismét ingyen elvégzi, amit a város képtelen volt. Kis türelem, és sok pénz megmarad.

A havazás 4. napján, 2012. február 6-odikán.

Szegedi Szerénke, elárvult, magára hagyott havonjáró gyalogos és családja

 

EKÖZBEN SZEGEDEN (SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY)

„Nem tudom, a megálló-peronokat … melyik cég, vagy milyen cég takaríttatja, de jó lenne nekik szólni , hogy ne a villamossínre kotorják má’, me’ így se birunk közlekedni!”

2012. február 3. délutántól havazott Szegeden. Az illetékesek természetesen már előre bejelentették: felkészültek a havazásra. Ennek eredménye hallható a reggeli rádióforgalmazásból mazsolázott felvételen.

Forrás:

http://soundcloud.com/b6142199/ekozben-szegeden/s-5wdM6

 

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

Szerkesztőségünk természetesen az olvasói levelekkel való egyetértés, vagy egyet nem értés jogát mindenkoron fönntartja.

A szerzőről

Szegedi Szerénke