Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

Páratlan gyermekkori Benczúr-grafikák a Móra-múzeumban

Kiállítások 2013. júl. 13.

 

Gyermekkori rajzokkal bővült a Móra Ferenc Múzeum Benczúr-kiállítása: a mester 12 éves korában készült, nagy kézügyességről árulkodó grafikái mellett kedvenc rajzolószékét is bemutatják a Kultúrpalotában.
Külön teremben kaptak helyet Benczúr Gyula korai grafikái, vázlatai és festményei a Móra-múzeum Benczúr, a festőfejedelem című kiállításán. A legkorábbi rajzokat 12 éves korában készítette a mester: már ezeken az alkotásokon is feltűnik kiemelkedő zsenije- a könnyed életképeket óriási tehetséggel vetette papírra.
Az érdeklődők mostantól Benczúr kedvenc rajzolószékét is megtekinthetik: a leleményesen kialakított ülésen remekművek százainak vázlatát készítette el a festőfejedelem. A kamaratárlaton a fiatal és az idős Benczúrral egyaránt találkozhatnak a látogatók: az egyik legkorábbi önarcképe mellett az egyik legutolsó róla készült fotót is bemutatják a Móra-múzeumban.
Benczúr, a festőfejedelem című kiállítást ingyenes tárlatvezetéssel is megtekinthetik az érdeklődők: minden csütörtökön 18 órakor indulnak a vezetések a Móra-múzeumban, mely aznap 20 óráig tart nyitva. 
A hosszabbított nyitva tartáshoz csatlakozott Fekete házban pedig szintén 18 órakor várják ingyenes tárlatvezetéssel a látogatókat az Örkény 100+1 című kiállításon minden csütörtökön.
Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor