Scroll To Top

A konzumidiótizmus jegyében : Arcunk eltakarásával védekezhetünk a friss levegővel szemben ! (Sz.)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

A Földvári Rác Népirtás

A Földvári Rác Népirtás

1848. július 16-17.-én a rác csőcselék magyarokat, németeket és zsidókat mészárolt Földváron. A felelősöket sosem kutatták föl, így soha el sem számoltatták őket.
A magyarok szokás szerint megbocsájtottak…
Illene már a földjeinken élő déli szomszédunknak végre meghálálni határtalan nagylelkűségünket!

Földvár- A települést elfoglaló rácok (szerbek) legyilkolják a magyar, német és zsidó lakosság nagy részét.
1848. július 16-áról 17-ére virradó éjjel a rác (idegenkedve: szerb) hordák megtámadták Földvárt. A magyar és cs. kir. csapatok visszaverték a támadást, majd Bechtold altábornagy utasítására kiürítették a települést.

Magyar huszárok Bácskában. Kegyetlen csatákat vívtak

A rácok (önnevükön: szerbek) a hátramaradó magyar, német és zsidó lakosság nagy részét legyilkolták. – Az áldozatok és hozzátartozóik kárpótlása máig sem történt meg, a gyilkosok büntetlenül élhették le életüket. Ükunokáik ma is a kiirtott magyarok, németek és zsidók földjein élnek.
Ezt a – soha el nem számoltatott – bűncselekményt vajon minek nevezhetjük ma? Elharapódzott ma az izmusozás divatja. – Antimagyarizmus, antigermanizmus, vagy antiszemitizmus? Ráillik akár mind a három is!
Máig adósságunk és sürgető föladatunk a földvári rác népirtás áldozatinak emléket állítanunk a település főterén. A rác (szerb) állami pénzhez bizonyára szívesen hozzátesz majd (a magyarok által befizetett pénzből) az EU is.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor