Scroll To Top
2018. Kikelet hava (Március) 17.-e - Gertrúd, Patrik neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

„Most jer : bölcs eleink hamvait tiszteljed,
Virágot szórj rájuk! - Tettüket kövessed!"
(Vedres István)

Szeged a halott Város

Nem bocsátható feltételes szabadságra az életfogytiglanra ítélt skálás rabló

jog, jogszolgáltatás 2014. márc. 06.

A büntetés-végrehajtási bíró nem jogerős elsőfokú döntése szerint nem bocsátható feltételes szabadságra az a férfi, akit több más bűncselekmény mellett a budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása és több ember életének kioltása miatt ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék csütörtökön az MTI-t.

Bene Lászlót több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a bíróság.
A feltételes szabadságra bocsátással kapcsolatos döntés előtt a bíróság a büntetés-végrehajtási intézet által adott vélemény és a rendelkezésre álló egyéb iratok alapján, valamint az elítélt meghallgatásával vizsgálta a férfi későbbi életvezetésével kapcsolatos szándékát. Ezek alapján a nyomozási bíró megállapította, nem vonható le az a következtetés, hogy az elítélttel szemben kiszabott büntetés célja az eddigi szabadságelvonással, további szabadságelvonás nélkül is elérhető lenne.
A jogszabályoknak megfelelően a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét a bíróság 2016-ban újra megvizsgálja.
A bíróság végzése ellen az elítélt és védője fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

(MTI)

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Foszerkeszto

Hírek

Elhunyt Kallós Zoltán!
Elhunyt Kallós Zoltán!
2018 feb. 14.

Bálint-napja magyarul

2018 feb. 14.
Bálint-napja magyarul