Scroll To Top

Mindent szabad ma Európában...
csak európai módon gondolkodni meg élni
nem !!!

Szegedi diák képviseli hazánkat az amerikai tudományos versenyen

Jó hírek 2013. febr. 11.

Papp Gergely szegedi középiskolást nevezte a Magyar Innovációs Szövetség az amerikai ifjúsági tudományos világversenyre (ISEF), amelyet Arizona államban rendeznek május 12. és 17. között.

Papp Gergely a Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola Gábor Dénes Tagintézményének diákja. A 21. ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyen Rezonanciális-tölcsérű neodym hangszóró című munkájával fődíjban részesült, az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyén Pozsonyban pedig elnyerte a Szlovák Szabadalmi Hivatal különdíját – közölte a szövetség hétfőn az MTI-vel.
A diáknak jóval nagyobb hangnyomást, nagyobb érzékenységet és jobb hangminőséget sikerült elérnie hangszórójával, sőt a frekvencia átvitele is lényegesen szélesebb a szokásosnál. A teljesen új elrendezésű hangszórót találmányi bejelentés védi.
Az Intel International Science and Engineering Fair (ISEF) elnevezésű verseny a tudományos és műszaki versenyek olimpiája. A többlépcsős selejtezők alapján mintegy 1500 középiskolás fiatalt hívnak meg a rendezvényre az Egyesült Államokból és további 70 országból.
A benevezett projektekről a nemzetközi zsűri egy legfeljebb tízoldalas angol nyelvű leírást kér előzetesen. Ezt követően a kiállítással egybekötött döntőn több mint száz tudós, mérnök és matematikus személyes interjúk alapján győződik meg a versenyzők felkészültségéről, alakítja ki a végleges sorrendet, és díjazza a világ legtehetségesebb középiskolásait.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor