Scroll To Top

Minden kereszténynek :
Aki uzsorásokat nem ütlegelt, az nem élt igazán krisztusi életet !

Atombiztonságban élünk!

Hírháttér 2012. márc. 26.

Atombiztonságban élünk a világ „atombiztonsági rangsora” szerint. No nem oly nagyon, mint az EU-mentes Ausztrália, de érthetetlen mód nagyobb biztonságban, mint Svédország, Norvégia, vagy a precizitásáról közismert Németország. Ez utóbbi persze bizonyára a rémségesen szovjet (cserno-bili) typusú endékás (NDK-s) atomerőművek öröksége miatt kullog mögöttünk. Azon már meg se lepődünk, hogy biztonságban (még mindig) előtte járunk Mexikónak, Izraelnek, Kínának, Indiának és Pakisztánnak. Azt azonban nem állíthatjuk, hogy ez a sorrend aljasul antipakisztanita lenne, hiszen a kommunizmus szilárd talaján álló Észak-Korea zárja az ATOMBIZTONSÁGI RANGSORt (Nuclear Threat Initiative, 2011) a hasadó anyagok tárolásának biztonságossága tekintetében.

Érdekes, hogy a terrorbombázás előtt álló Irán még mindig nincs az utolsó helyen atombiztonság tekintetében.


Azt persze szintúgy nehéz megérteni, hogy az 1926. ápr. 15.-én eltulajdonított, jó öreg Ferenc József földünk közelében rendre az északi tengereibe rondítgató Oroszország hogyan is lehet a középmezőnyben. De hát e remek táblázatból is kiviláglik, hogy vannak még CSODÁK! Ha meg majd túlszennyezetté válik a hulladéksűllyesztőnek is használt Ferenc József földünk és környéke, hát lehet, hogy majd önként visszaadják: Takarítgathatunk majd körülötte kedvünkre! Mert MI bizony tudjuk, mi az az atombiztonság!

 

 

 

A rangsorállításhoz figyelembe vett kitételek (kritériumok):

– tárolt hasadóanyagok mennyisége;
– atomtárolók védelme és hozzáférhetősége;
– nemzetközi előírások betartása és átláthatósága;
– politikai stabilitás és korrupció;
– hasadóanyagokkal való visszaélés veszélye.

 

 

 

 

 

 

(MTVA-Sajtóadatbank/MTI nyomán)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

Dr. Szabó László - a Szögedi Védegylet alapítója és elnöke, a 2019-es választás egyetlen tősgyökös szögedi polgármesteri jelöltje