Scroll To Top

Az Orvostudomány
mint magyar neve (is) mondja :
Tudomány, nem Propaganda !!! (Sz.)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Már királyokat is igazoltatnak!

Hírek, Hírháttér 2014. aug. 26.

A marokkói uralkodó egy kissé zokon vette, hogy a spanyol vízi rendészet ellenőrizte a hajóját.

Kevesen tudják, hogy Afrikában máig is van két spanyol város, mely működése szerint szinte városállam…
Ceuta és Melilla. Az előbbi partjainál történt a szokatlan eset.

A marokkói uralkodó bizony zokon vette, hogy a spanyol vízi rendészet megállította és át akarta kutatni hajóját Ceuta partjainál. Az észak-afrikai autonóm város elnöke szerint viszont ez természetes – írta az El Mundo című napilap online kiadása kedden.

Ceuta elnöke, Juan Jesús Vivas hangsúlyozta: különleges együttműködés és jó barátság van Spanyolország és Marokkó között.


Juan Jesús Vivas

Az ügy jelentőségét kisebbítendő bejelentette, hogy csupán azért lett hír az incidensből, mert a sajtónak nem volt más témája.
Az eset még augusztus elején történt. A spanyol vízi járőrök rutinellenőrzést végeztek. Miután megállították az uralkodói hajót, elkérték az okmányokat és az úti célról érdeklődtek. Ekkor egy napszemüveget és sapkát viselő, testes férfi lépett elő, aki azt kérdezte: „Nem tudja, ki vagyok?” „Nem” – hangzott a válasz. A férfi ekkor levette a sapkát és a napszemüveget, így már az egyik spanyol járőr felismerte: a marokkói király az!
Bár az útját folytathatta volna, VI. Mohamed nem kívánt továbbhajózni anélkül, hogy magyarázatot kapott volna a történtekre.

Az újság szerint telefonon felhívta a spanyol királyt és elpanaszolta a történteket. VI. Fülöp ezután utasította a belügyminisztert, aki azonnal odaszólt a spanyol kormány ceutai megbízottjának. Végül a helyi rendőrség vezetőjét küldték a helyszínre, aki másfél órával az igazoltatás után ért oda, és bocsánatot kért a marokkói uralkodótól.
VI. Mohamed ezzel elintézettnek tekintette az incidenst, megállapította, hogy a vízi rendészet tökéletesen végezte a munkáját és azt is mondta: Ha emiatt megbüntetnék a járőröket, „abból gondok lehetnek”.
Ceuta spanyol uralom alatt álló kiszögellés – „enklávé” – az észak-afrikai Marokkóban. Itt húzódik a kettetlen szárazföldi határ Afrika és az Európai Unió (EU) között, ezért a hatóságok jóval szigorúbban ellenőrzik a part közelében a hajókat. (A másik ilyen határ Melilla szögesdrótja.)

A két uralkodóház között hagyományosan jó a kapcsolat, a spanyol király VI. Fülöp feleségével, Letízia királynéval együtt legutóbb Nap havában (júliusban) tett hivatalos látogatást az észak-afrikai országban.

Hírforrás: http://www.elmundo.es/espana/2014/08/26/53fca5cbca4741c8088b458c.html

Dr Sz L

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

Dr. Szabó László - a Szögedi Védegylet alapítója és elnöke, a 2019-es választás egyetlen tősgyökös szögedi polgármesteri jelöltje