Scroll To Top

Magyarok vagyunk meg székelyek,
Kirekesztők kíméljenek !

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

A világ vezető bibliatudósai találkoznak Szegeden

Hírek 2014. júl. 22.

A világ vezető bibliatudósai, Újszövetség-kutatók találkoznak augusztus elején Szegeden az SNTS (Studiorum Novi Testamenti Societas) nemzetközi konferenciáján, melyet első ízben rendeznek meg Magyarországon – tájékoztatta Benyik György főiskolai tanár, a szervezőbizottság elnöke az MTI-t.

A teológus közölte, az SNTS-t anglikán és református professzorok alapították 1938-ban Birminghamben, de később a katolikus kutatók is kapcsolódtak hozzá. Hagyomány, hogy minden évben más-más intézmény nyerheti el a szervezet éves tudományos seregszemléje rendezésének jogát. A mostani konferenciát a Szeged-Csanádi Egyházmegye és a Szegedi Tudományegyetem közösen szervezi.
A tanácskozáson meghívásos alapon vehetnek részt a tudományos társaság tagjai, eddig több mint félszáz ország 130 egyetemének kutatói jelezték érkezésüket.
A bibliatudósok között – a fennálló felekezeti különbségek ellenére – hosszú idő óta jó szakmai kapcsolat alakult ki. Az augusztus 2-án kezdődő konferencia munkájában résztvevő magas képzettségű ókorkutatók, nyelvészek, bibliafordítók mindannyian elkötelezettek a Szentírás, ezen belül elsősorban az Újszövetség mind alaposabb megismerésének, tudományos és módszeres vizsgálatának.
A plenáris és a nyolc párhuzamosan folyó kisebb előadásokon elhangzó referátumok, valamint a tizennégy szemináriumban szervezett munkacsoportokban folytatott viták rendszerint hosszabb időre meghatározzák a bibliatudomány kutatási irányát és a jövendő publikációkat.
Az SNTS tudományos találkozóját elő-konferenciaként a jórészt kelet-európai bibliakutatókat tömörítő EELC (Eastern European Liaison Committee) tanácskozása előzi meg.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor