Scroll To Top
2018. Kikelet hava (Március) 21.-e - Benedek, Bence, Miklós neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

Kátyú, mutyi, szocimborák - mindönre kiterjedő városgarázdálkodás...

Ez a balvezetés átütő "sikere" Szegeden!

Szeged a halott Város

VII. Lótusznapok július 26-27.

Hírek, Zöld hírek 2014. júl. 20.

Újabb keleti hangulatú rendezvény a szegedi Füvészkert ékessége, az indiai lótusz virágzásának tiszteletére

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje ritkaságának és egy egyben matuzsálemének számító indiai lótusz virágzása köré, immár 7. alkalommal rendez fesztivált. Az egzotikus növény júliusban hozza rózsaszínes virágait és ez a virágzás annyira egyedi, hogy Közép-Európán belül is az egyik legnagyobb szabadtéri állományát a szegedi Füvészkertben lehet megtekinteni. A szegedi botanikus kert egyik leghangulatosabb részén, egy langyos édesvízi tó ad otthont ezeknek a csodás növényeknek, amely a tavalyi évhez képest is tartogat megannyi újdonságot és meglepetést. Teljes átalakuláson mentünk keresztül, hiszen 2014. májusában átadott japánkert hatására – a lótuszt kiegészítve – keleti ékszerdobozzá varázsolta a botanikus kert egy kis szegletét.

Az idei év újdonsága a hagyományos kínai Oroszlántánc bemutató, TAIKO japán dobkoncert, bonsai-kiállítás és Szendrő Szabolcs hegymászó előadása is. A tradicionális táncbemutatók, koncertek, tibeti hangfürdő, a jóga-és harcművészeti bemutatók és masszázs, pedig már elválaszthatatlan részei a rendezvénynek. A távol-kelet ízeivel és növényeivel is barátkozhatnak a kilátogatók, a napi programok mellett kézműveskedéssel, arc-és hennafestéssel várjuk látogatóinkat a távol-keleti hangulatot idéző Füvészkertben. A Lótusz túrába bekapcsolódva Ázsia növényvilágával is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Vendégeinket szívesen látjuk távol-keleti viseletben! Biztatunk mindenkit, hogy pléddel, szivaccsal, matraccal felszerelkezve érkezzen és az árnyas fák alá letelepedve élvezze a programsorozatot!

Szeretettel várjuk látogatóinkat!

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Foszerkeszto

Hírek

Elhunyt Kallós Zoltán!
Elhunyt Kallós Zoltán!
2018 feb. 14.

Bálint-napja magyarul

2018 feb. 14.
Bálint-napja magyarul
Papp Lajos
Papp Lajos
márc. 21.