Scroll To Top
2019. Kenyér hava (Augusztus) 25.-e - Lajos, Patrícia neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás!
Az illegális bevándorlás támogatása bűnrészesség!
Érdemes volna a bűnpártoló Európának végre a jog talajára lépni!

Szeged a halott Város

A TEK törzszászlósa lett a világ lejobb mesterlövésze

Hírek 2014. jún. 23.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) törzszászlósa lett a legjobb mesterlövész a világon. Károly szerint a siker fő összetevői a tapasztalat, a szorgalom és a kitartás.

Magyar sikert hozott a tizenharmadik alkalommal megrendezett Nemzetközi Rendőri és Katonai Mesterlövő Világkupa, ahol 16 ország 58 csapata, 116 versenyzője mérte össze tudását. A megmérettetésen a TEK versenyzője a rendőri egyéni verseny legjobbja lett, a csapatversenyben pedig a második helyet szerezték meg a terrorelhárítók.

A háromnapos versenyen a résztvevőknek olyan szituációkban kellett helytállniuk, amelyekkel akár valós szolgálatuk során is találkozhatnak.  A lövészeknek amellett, hogy kiválóan kell tudniuk célozni, fontos a tűrőképesség, a fizikai állóképesség is.

A matematika és a fizika tudományát is hasznosítani kell például a röppályaszámításnál vagy a lézertávmérő alkalmazásánál. Az összetett feladatok között akadt olyan, amely 40-50 perces folyamatos megterhelést jelentett a lövészeknek.

A győztes mesterlövész  elárulta, hogy hat éve folyamatosan indul ezen a megmérettetésen. – Az utóbbi időben lehetőségem volt részt venni több nemzetközi versenyen is, ami segített a versenyrutin megszerzésében. Egy mesterlövész legfőbb erénye a szorgalom és a kitartás – mondta a törzszászlós. A fiatalember nem akart kitárulkozni a nyilvánosság előtt, de mint mondta, egy kommandósnál ez természetes dolog.

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Foszerkeszto