Scroll To Top

A szegedi értelmiség már nem létezik!
Elnyelte a közrettegés! ... meg a köz-közöny...
Értelmiségiek elszigetelten éldegélnek ugyan,
de nem alkotnak már semmiféle közösséget...
Ha írni sem mernek, hát nekik szól ez a lap!

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

A lusta britek hálásak lehetnének a dolgos olájoknak!

A lusta britek hálásak lehetnének a dolgos olájoknak! – tudatja az angol Times napilap címlapja.

Nem kis fölháborodást okozott ez a ma még többségében angol Nagy-Britanniában…
(A 2001-es népszámlálás szerint pl. London 59% brit fehér. A többi valami más. És folyamatos a fogyás. A brit el- és kivándorlás, valamint a rohamos bevándorlás és túlnépesedés miatt a gyerekeknek már 2/3-a gyüttmönt.)

Mariana Campeanu, oláj (tévetegen: román) munka-miniszter tudatta a Times-on keresztül az angolokkal, hogy igazán örülhetnének, hogy az oláj bevándorlók elvégzik azokat a munkákat, amelyeket a britek nem! Egyenesen úgy fogalmaz az oláj européer, hogy tárt karokkal kellene fogadni Britanniában az oláj bevándorlókat, akik elvégzik a nehéz mezőgazdasági munkákat!

Hát igen! Mi így fogadtuk őket Erdélyben! Tárt karokkal! Meg is hálálták. Lelepték. Megszállták. Elpörölték. Lelomolták.
Csaba királyfi, meg Gyula fejedelem Erdélye ma egyre inkább csak a betelepítettek és az oláj cigányok tanyája.
Az EU persze nem tiltakozott a népességi arányok durva és mesterséges megváltoztatása ellen sem! Az eredeti nemzetiségi (ethnikai) viszonyok helyreállítását sem követelte. Bennünket nem védett, és ma sem véd meg az EU…

Mivel – úgy tűnik – a briteknek is ez lesz a sorsa, így ők lassan ébredeznek…

A „modern” angolokhoz képest szokatlanul hazafias hangnemet megütő Daily Express már jó ideje így kampányol: Mondj(on) nemet az új EU-bevándorlókra!

Csatlakozz(on) a keresztes hadjáratunkhoz most!

De Olájország – nemzetvesztő parlamentünk többségének igenjével is – már birtokon (az EU-n) belül van!

Mariana Campeanu, oláj (tévetegen: román) munka-miniszter erősen bírálta London polgármesterét, Boris Johnsont is, az olájoknak „járó” segélyek letiltása miatt is…
Az oláj honanya egyebek között rendre is utasította a brit kormányt az oláj polgárok elleni rasszizmus és idegengyűlölet (egészen idegenül: xenofóbia) miatt. (Érdekes! Magyar ellenes idegengyűlölet nem alakult ki Britanniában! Lehet, hogy mi magyarok talán kissé másképp – talán elviselhetőbben – viselkedünk…)

Bár a briteknek egy egészen kevéske okuk azért csak lehet a minimális önvédelemre, hiszen közismert hogy Erdély és Ó-Olájország (idegen nevén Ó-Románia) szerte lopott brit segélyből épülnek az otromba, giccses paloták tömegei… (Nem a magyar portákon!)
Csak eggyetlen példa: Segélysikkasztó oláh cigányok palotákat építenek <Katt ide!

No de persze ismerjük az oláj diplomáciát! Sikeres! Most, hogy már kerítésen belül van, harsogja hát az emberi egyenlőség torz szólamait. Hát ezért ilyen sikeres!
Amíg kívül volt, gazsulált a Nyugatnak. De bezzeg a pipogya magyar kormányok nyögdösésére azonban még alapvető nemzetiségi jogainkat sem rendezték! Csak nevetnek – és joggal nevetnek – a szánalmas magyar politikus-gárdán…
Székelyföld most kér önrendelkezést!
Ha lenne, ha lett volna magyar parlament és képviselet, hát a keleti szomszédság a háromszintű (teljes) magyar autonómia és a kifosztott magyarok teljes kárpótlása nélkül soha nem is csatlakozhatott volna! (Mellesleg bizottsági határozataink is voltak róla, melyet a nagy ömlengő beszavazáskor elfelejtettek fölemlegetni Országházunk ingyenélői.)

Nem ilyen puhák azonban az oláj politikusok! Erkölcsi aggályaik sem számottevőek. Más szemében a szálkát is, magukéban a gerendát se vennék észre. Csaknem száz esztendeje övék már Erdély és a többi elorzott Részeink. Ez ma már nem elég, hiszen alaposan lelakták! Most Britanniára fáj a foguk!

Hát ezt jól kifőzték!

… És az EU szerint most ezt is meg(t)ehetik!

Dr. Sz. L.

Fő forrás – Idle Britons are allowing Romanians to take jobs | The Times

Szómagyarázat gyüttmönteknek
oláj
: a szögediek nyelvén így hangzik a köznyelvi ‘oláh’, vagy közkeletűbb és betegös, történelemhamisítóan túlzó udvariaskodással ‘román’ népnév. (Lásd pl. még : olájalma – olájos vidékökrül származó savanyú alma)
Olájország : a szögediek nyelvén így hangzik a köznyelvi ‘Oláhország’, vagy közkeletűbb történelemhamisító udvariaskodással ‘Románia’ gyanánt is ösmert országnév. (Sz.)

Ajánlott olvasmány : Bálint Sándor: Szegedi szótár

Francia belügyminiszter: „A romák maradjanak Romániában, vagy térjenek oda vissza”
Segélysikkasztó oláh cigányok palotákat építenek
Erdély egyetemét veszélyezteti az oláj rasszizmus
Oláj mancsok magyar erdőkön – természetesen jogtalanul
Muhi – Mohács – Trianon
Muhi – Mohács – Trianon
Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

Dr. Szabó László - a Szögedi Védegylet alapítója és elnöke, a 2019-es választás egyetlen tősgyökös szögedi polgármesteri jelöltje