Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

Elfogták a szegedi Dóm ereszcsatornáit megrongáló tolvajokat

Hírek 2013. nov. 06.

A nyomozás elrendelésétől számítva néhány óra alatt elfogta a rendőrség azt a két férfit, akik a gyanú szerint megrongálták a szegedi Dóm esővízelvezető-csatornáit, és több helyütt lefeszítették a vörösrézből készült csöveket – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint 2013 októberében, akkor még ismeretlen tettesek, több méter hosszan letépték a szegedi Fogadalmi Templom vörösrézből és bádogból készült csatornacsöveit. Mivel az ügyben feljelentés nem érkezett, a Szegedi Rendőrkapitányság a sajtóban megjelent tudósítás alapján kedden rendelte el hivatalból a nyomozást.
A nyomozók hat órán belül azonosították a két feltételezett elkövetőt, akiket az esti órákban előállítottak. A 30 éves V. Ferenc gyanúsítottkénti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy 17 éves társával közösen lopták el az ereszcsatornákat, majd 4 ezer forintért eladták egy hulladék-felvásárolónak.
A két férfi ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.
Kondé Lajos plébános korábban úgy nyilatkozott, már felvette a kapcsolatot egy bádogossal, de még nem kapott árajánlatot a csatornák pótlására és kijavítására.

(MTI)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor