Scroll To Top
2018. Jégbontó Hava (Február) 23.-a - Alfréd neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

A szegedi értelmiség már nem létezik!
Elnyelte a közrettegés! ... meg a köz-közöny...
Értelmiségiek elszigetelten éldegélnek ugyan,
de nem alkotnak már semmiféle közösséget...
Ha írni sem mernek, hát nekik szól ez a lap!

Szeged a halott Város

Modern képalkotó diagnosztikai eszközök lesznek az új szegedi klinikai tömbben

Hírek 2013. júl. 09.

A jelenleg rendelkezésre álló legkorszerűbb kardiológiai diagnosztikai eszközök kerülnek az új, 265 ágyas szegedi klinikai tömbbe, ahol várhatóan az év végén kezdődhet meg a gyógyító munka – közölte Forster Tamás professzor kedden a csongrádi megyeszékhelyen.

A 12,3 milliárd forintos, uniós támogatással megvalósuló egészségügyi fejlesztés részeként 560 millió forint értékben vásárolt a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) korszerű képalkotó diagnosztikai eszközöket – mondta az SZTE II. számú Belgyógyászati Klinikájának vezetője a beruházásról tartott sajtótájékoztatón.
Az eszközök között vannak korszerű ultrahang-diagnosztikai berendezések, amelyek egy része a szívbetegségek korai felismerését teszi lehetővé. Az egyik háromdimenziós képalkotásra is képes eszközzel pedig a hasi szervek és a pajzsmirigy elváltozásai vizsgálhatók. A berendezések között van lézeres áramlásmérő, amellyel a szervek mikrokeringése ellenőrizhető és olyan hordozható röntgenberendezés is, amely alkalmas a műtétek közben felvételek készítésére – tudatta az egyetemi tanár.
Forster Tamás elmondta, a fejlesztésnek köszönhetően a jövőben négy komplett szív-elektrofiziológia laboratórium működik majd a klinikai tömbben, és az egyetem két szívkatéteres laboratóriumának egyikét is korszerűsítik.
Tapasztó Sándor, a beruházás projektvezetője elmondta, a 21,5 ezer négyzetméteres, ötszintes, 265 ágyas klinikai tömb kivitelezése a terveknek megfelelően halad. Az építési munkák mintegy négyötöde elkészült.
Az új tömb műszaki átadása augusztus végén, szeptember elején kezdődhet el, majd az engedélyezési eljárások és a költözés után az év végén indulhat ott a betegellátás. Ezzel párhuzamosan folyik a központi intenzív osztály kialakítása is a régi, 410 ágyas klinikai tömbben- ismertette.

(MTI)Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Foszerkeszto

Hírek

Elhunyt Kallós Zoltán!

2018 feb. 14.
Elhunyt Kallós Zoltán!
Bálint-napja magyarul
2018 feb. 14.