Scroll To Top

A szegedi „üvegzsebes” balvezetés
12 évi „tiszta” mérlege 30 milliárd forintos hiány!
(A többi veszteséget még rejti a szoci szutyok...)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Új történelmi magazin indul Történelemportál címmel

Hírek 2013. jún. 03.

Új történelmi magazin jelenik meg júniustól, Történelemportál címmel – tájékoztatta az MTI-t a lap főszerkesztő-lapigazgatója hétfőn.

A Kárpátia Stúdió által megjelentetett lap független, a históriai objektivitás értékét követi, és a mai magyar társadalom történelmi ismeretei gyarapításának szolgálatában áll – olvasható közleményben. A lap célkitűzése kettős: egyfelől olyan eseményeket elevenít fel, amelyek feledésbe merültek, másfelől pedig szórakoztatni akar.
Az első szám tartalmáról a közleményben az szerepel: Nánay Mihály az Apponyi-dinasztiát ismerteti meg az olvasókkal, Vincze Gábor B. Szabó István kisgazda politikus első világháborús történetét dolgozta fel. Juhász György egy kevésbé ismert dokumentumot mutat be, amely az ideológiai alapot szolgáltatta Jugoszláviában a második világháborút követői népirtáshoz.
Az országosan terjesztett folyóirat a Kárpátia Stúdió második történelmi lapja. Kezdetben kéthavonta, később várhatóan havonta jelenik majd meg. Másik lapjuk, a Nagy Magyarország konzervatív történelmi magazin már az ötödik évfolyamánál tart.
A nyomtatott történelmi lapok piacán ezek mellett az orgánumok mellett jelenleg a BBC History, a Múlt-Kor, valamint a Rubicon érhető el.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor