Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

Lassú apadás várható a Tisza alsó szakaszán

Hírek 2013. ápr. 22.

A tetőzés után lassú apadás indult el a Tisza alsó szakaszán, Szegednél naponta 2 centimétert, Mindszentnél 1 centimétert csökken a folyó vízszintje – tájékoztatott az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Borza Tibor védelemvezető helyettes közölte, Szegednél a múlt szombat éjszakai – 763 centiméteres szintű – tetőzést követően szerdáig maradhat a vízállás a másodfok tartományában. Mindszentnél a tetőzés vasárnap kezdődött meg 830 centiméteres, a harmadfokú készültségi szint – 850 centiméter – alatti vízállással.
A Hármas-Körös alsó szakaszára mértékadó csongrádi vízmércénél a legkorábban a hét közepén süllyedhet a vízszint a harmadfokú szint – 800 centiméter – alá.
Az igazgatóság működési területén csaknem 238 kilométeren másodfokú, 14,8 kilométeren – a Hármas-Körös alsó szakaszán – pedig harmadfokú az árvízvédelmi készültség.
A belvízi helyzet a védekezési munkának és a kedvező időjárásnak köszönhetően tovább javult, már egyetlen szakaszon sincs érvényben területi belvízvédelmi készültség. Az igazgatóság területén 25 szivattyútelep üzemel, ezek vasárnap összesen 1,4 millió köbméter vizet emeltek át a befogadókba. A belvíz borította terület nagysága 13,75 ezer hektár, mintegy harmada a két héttel ezelőttinek – tudatta a szakember.

(Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság -MTI)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor