Scroll To Top

Tögye csak mindönki, amit tönnie köll,
És mindön úgy lössz, ahogy lönnie köll !

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Csökkent az elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén

Hírek 2013. ápr. 14.

Az elmúlt néhány naphoz hasonlóan tovább csökkent a belvízzel borított területek nagysága az Alsó-Tisza vidékén, a folyó áradásának üteme is mérséklődött, a mellékfolyókon azonban kisebb árhullámok indultak el – tájékoztatta a regionális vízügyi igazgatóság vasárnap az MTI-t.

Kozák Péter védelemvezető közölte, az igazgatóság területén 33 100 hektárt borít belvíz, ez az érték néhány napja a 40 ezer hektárt is meghaladta.
Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATI-VIZIG) egy belvízvédelmi szakaszon harmad-, öt belvízvédelmi szakaszon másod-, két belvízvédelmi szakaszon pedig elsőfokú készültség mellett folyik a védekezés. Az igazgatóság harminc üzemelő szivattyútelepe közül 26 másod-, illetve harmadfokú készültség mellett működik, a berendezések szombaton 3,5 millió köbméter vizet emeltek át a befogadókba. Négy önkormányzatnál folyik belvízi védekezés, Székkutason másod-, Kisteleken, Kunszentmártonban, Tiszaszigeten elsőfokú készültség mellett – közölte az ATI-VIZIG igazgatója.
Az Alsó-Tiszán még a Hármas-Körös és a Maros – az előző árhullámok levonulásából adódó – vízhozam csökkenése határozza meg a vízállások alakulását, az áradás intenzitása mérséklődött, Szegednél a vízállás – a másodfokú készültség szintje alatt – stagnál. A Felső-Tiszán, a Körösökön és a Maroson azonban kisebb árhullámok indultak el. ATI-VIZIG működési területén 78 kilométeren első, 153,5 kilométeren másod, 21 kilométeren – a Hármas-Körös öcsöd-kunszentmártoni térségében – harmadfokú árvízvédelmi készültség van – tudatta a szakember(MTI)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor