Scroll To Top

A szegedi „üvegzsebes” balvezetés
12 évi „tiszta” mérlege 30 milliárd forintos hiány!
(A többi veszteséget még rejti a szoci szutyok...)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Etiópiai merénylet – Két rovarfaj őrzi a szegedi áldozatok nevét

Hírek 2013. márc. 06.

Szeged, 2013. március 6., kedd (MTI) – Korábban ismeretlen két etiópiai atkafajt neveztek el az afrikai országban tavaly terrortámadás áldozatául esett Fábián Tamás geográfus és Szabad Gábor orvos emlékére – tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának közkapcsolati titkár kedden az MTI-t.

Szalai Tamás közölte, a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének tudományos főmunkatársa, Kontschán Jenő 2012-ben Etiópiából származó atkákat vizsgált. A mintákból két, a tudomány számára eddig teljesen ismeretlen atkafajt fedezett fel, amelyeket az etiópiai terrortámadás szegedi áldozatainak, Fábián Tamásnak és Szabad Gábornak dedikáltak, így született meg a Neodiscopoma fabiani és a Trichouropoda szabadi elnevezés.
A felfedezésről az African Invertebrates folyóiratban 2013. március 1-jén jelent meg közlemény.
Szegedi kutatókból álló turistacsoportot 2012. január 17-én érte támadás Etiópia Afar térségében, az Erta Ale vulkán közelében. A merényletben életét vesztette az 53 esztendős Fábián Tamás szegedi geográfus, a 39 éves kutató bőrgyógyász Szabad Gábor, valamint két német és egy osztrák állampolgár.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor