Scroll To Top

Az illegális bevándorlás - vagyis bűnözés - támogatása bűnpártolás !
Érdemes volna a bűnpártoló Európának
végre a jog talajára lépni!

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Adóval az elhízás ellen

Betegségügy, Hírek 2013. febr. 21.

MHO/Guardian.co.uk – 2013. február 18., hétfő

A szénsavas üdítőitalok árának 20 százalékos növelését, valamint a magas só- és cukortartalmú élelmiszerek reklámját is korlátozná a brit orvosszövetségeket összefogó Academy of Medical Royal College. A szervezet tízpontos javaslatot tett közzé, amelynek célja a járványként terjedő elhízás visszaszorítása.

A brit lakosság közel egynegyede küzd elhízással, de ez az arány a jövőben tovább növekszik és 2050-benélérheti az 50-60 százalékot, derül ki a szervezet jelentéséből. Pár évtizeden belül a brit iskolások negyede túlsúlyos lesz. A királyi orvosi akadémia számításai szerint mindez a egészségügyi kasszára évente 5,2 milliárd font 1.700 milliárd forintos terhet ró.

A probléma súlyát felmérve, a brit akadémia orvosi szervezete, korábbi álláspontjukat megerősítve egy tízpontos javaslatcsomagot tett közzé. Ennek része, hogy átmeneti jelleggel 20 százalékos adót vetnének ki a szénsavas üdítőitalokra. Az intézkedésből befolyó összegekből az elhízás elleni programokra költenének.

A másik, valószínűleg nem kis ellenállásba ütköző javaslatuk,hogy csökkentsék a közoktatási intézmények közelében működő gyorséttermek számát. A brit orvosokat aggasztja az iskolai és kórházi menzák minősége és itt is lépéseket sürgetnek és forrásokat a megelőzésre és a gyógyításra.

Jamie Oliver, brit sztárszakács, aki az iskolai étkezés megreformálásának egyik élharcosa üdvözölte a brit kórházszövetség javaslatait. ”Azonnali lépésekre van szükség, hogy megtanítsuk gyerekeinket és szüleiket arra, hogyan válasszanak megfelelő élelmiszereket, ezzel növelve életesélyüket”, mondta.

A brit kiskereskedőket tömörítő érdekszervezet szerint téves lépés tagjaikat démonizálni. A lobby szervezet védelmébe vette a gyorsétterem-láncokat, amelyek jelentősen módosítottak kínálatukon, csökkentve só, cukor és zsír tartalmat.

A brit egészségügyi minisztérium közleményben jelentette be, hogy tanulmányozza a javaslatokat,, mivel az elhízás jelenleg az egyik legfontosabb közegészségügyi kihívás.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor