Scroll To Top
2018. Jégbontó Hava (Február) 23.-a - Alfréd neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

A szegedi "üvegzsebes" balvezetés
12 évi "tiszta" mérlege 30 milliárd forintos hiány!
(A többi veszteséget még rejti a szoci szutyok...)

Szeged a halott Város

Távcsöves kisbolygófigyelésre várják az érdeklődőket a szegedi csillagvizsgálóban

Hírek 2013. feb. 14.

Távcsöves kisbolygófigyelésre várják az érdeklődőket Szegeden, az egyetemi csillagvizsgálóban pénteken este, amikor a fél futballpálya-méretű, 2012 DA 14 katalógusjelű aszteroida elsuhan a Föld közelében.

A kisbolygó mintegy 34 ezer kilométerre halad el a Föld mellett. A szabad szemmel nem, de kisebb távcsövekkel már látható, gyorsan mozgó fénypont Magyarországról is észlelhető lesz derült idő esetén – mondta el az MTI-nek Szalai Tamás, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) természettudományi karának közkapcsolati titkára.
Az SZTE munkatársai és a Magyar Csillagászati Egyesület szegedi csoportjának tagjai péntek este hat órától várják az érdeklődőket a szegedi csillagvizsgálóban a kisbolygókról szóló előadással, majd – jó idő esetén – 21-23 óra között a Föld mellett elsuhanó szikladarab távcsöves nyomon követésével.
Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA szerint az objektum tipikus Föld-közeli aszteroida, átmérője körülbelül 50 méter, azaz se nem túl nagy, se nem túl kicsi, és valószínűleg egy kőszikláról van szó. Számítások szerint negyvenévente repül el bolygónk mellett ehhez hasonló aszteroida.

(foto: Times)

 Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Foszerkeszto

Hírek

Elhunyt Kallós Zoltán!

2018 feb. 14.
Elhunyt Kallós Zoltán!
Bálint-napja magyarul
2018 feb. 14.