Scroll To Top

Mindent szabad ma Európában...
csak (hagyományőrzően) európai módon gondolkodni meg élni
nem !!!

Ötven családnak osztottak ingyen tüzelőt Szőregen

Hírek 2012. dec. 12.

Közel kétszáz mázsa tűzifát osztanak szét a szőregi rászorulók között még az ünnepek előtt, és élelmiszer adományokat is kapnak környékbeli családok az elkövetkező időszakban. A Kossuth Lajos iskola diákjai betlehemes műsorral készültek.

Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő elkérte a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-től azokat fákat, melyeket a a cég munkatársai Szőregen kivágtak, vagy megritkítottak. A fideszes politikus bedepóztatta, majd feldaraboltatta a faanyagot, és most az ünnepek előtt körülbelül ötmázsánként szétosztja a városrész rászorulói között. „Körülbelül ötven családnak jut ebből a fából, és így biztosan nem töltik hidegben az ünnepeket” – fogalmazott. Portálunknak elmondta, eddig hét és fél tonna élelmiszer adományt is szétosztottak, s még ugyanennyit juttatnak el szőregi családokhoz. Rózsavölgyi azt tapasztalja, egyre több rászoruló él a körzetben, ezért tartja fontosnak, hogy még közel száz családot megajándékozzanak az ünnepek előtt. Hauk Lászlóné nagyon hálás volt az adományért, az egyedülálló hatvanéves szőregi lakosnak nagy segítség a tűzifa. Kiemelte, hogy nem is kellett kérnie a fát, a képviselő ajánlotta fel neki.

Időközben a Kossuth Lajos iskola diákjai is készülnek a karácsonyra. Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgató portálunkat arról tájékoztatta, hogy a hagyományokhoz híven idén is az ötödikes diákok készültek betlehemes műsorral, amit a faluházban is előadtak. A műsorban negyvenegy gyermek szerepelt, őket Keresztesné Halász Katalin és Kubikné Haraszti Katalin készítette fel.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor