Scroll To Top

Nem kérünk a fasiszlám terrorból!
Már kaptunk belőle 150 év kóstolót !
Azóta is csonkák és nyomorultak vagyunk...

Temetők nyitvatartása, ünnepi menetrend

Hírek 2012. okt. 31.

Csütörtökön, november 1-jén lesz mindenszentek, pénteken pedig halottak napja. Mindenszentek ünnepe a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestantizmus az elhunytakról emlékezik meg ilyenkor. Az ünnep Magyarországon 2000-ben, ötven év elteltével lett ismét munkaszüneti nap. Az ezt követő halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezés napjává, ezekben a napokban gyertyát, mécsest gyújtunk elhunyt szeretteink emlékére.

Mindenszentek alkalmából reggel 7-től este 8-ig tart nyitva a Belvárosi és az Alsóvárosi temető, a Dugonics, a Dorozsmai, a Gyálaréti, a Tápéi és az Újszegedi sírkert reggel 7-től este 7-ig várja a kegyeletüket leróni szándékozókat. A Belvárosi temető irodája ügyeleti időben 8-tól 16 óráig fogadja a hozzátartozókat október 31. és november 4. között.

Gépkocsival nem lehet behajtani a szegedi Belvárosi temetőbe, kivéve a rokkant és idős látogatókat. A látogatókat gumikerekű, elektromos kisvonatok fogják szállítani a sírkertben. A Belvárosi temetőben a főbejárat egyik parkolórészében a virág- és mécsesárusok kapnak helyet, illetve a kisvasút végállomása is ott lesz. A lakosság a temetőn kívül az Ikarus és az IKV parkolóját használhatja az ünnepek idején. A főbejáraton nem hajthat be senki, továbbá a temetőn belül egyirányú lesz a forgalom, és kizárólag a Bajai úton lehet kihajtani. Fokozott ellenőrzésekre lehet számítani a hosszú hétvégén, a részletekről itt olvashatnak.

Az SZKT honlapja szerint október 31-én iskolaszüneti munkanapi menetrend szerint járnak a trolik és villamosok, november 1-jén, 2-án, 3-án és 4-én a vasárnapi menetrend lesz érvényben, kivéve a 3, 3F villamosvonalat, amely végig „halottak napi” menetrend szerint jár, részletek ITT.

A Mindenszentek ünnepe és halottak napi megemlékezések időszakában november 1-jén (csütörtök), november 2-án (péntek), november 3-án (szombat) és november 4-én (vasárnap) Szeged város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésében temetői kisegítő járatokat közlekedtetnek, részletek ITT.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor