Scroll To Top

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás !
Az illegális bevándorlás támogatása bűnrészesség !

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Fekete pontok a „SZINes” nyárban

Cikkek, Hírek, Olvasói levelek 2012. szept. 06.

Hogy milyen is volt a Szegedi Ifjúsági Napok 2012-ben?

Zeneileg olyan mint 5 éve mindig… unalmas. 1-2 már rég kifutott külföldi húzónév botrányosan rossz koncertet adott, pedig tőlük többet vártam. A magyar „nagy” zenekaroktól nem sokat vártam, évről-évre ugyanazok az ötlettelen, gagyi pop csapatok lepik el a nyári fesztiváljainkat. (Hegyalja, Volt, Sziget, Szin… papíron különbözőnek hirdetett fesztiválok, ugyanazon szervező cég által irányítva, így nem kell meglepődni a programok átfedésén. A rossz nyelvek szerint aki a gázsijából kicsit enged, áfát jobban forgat vissza, trükközni tud a számlával az minden fesztiválon ott lehet, a legjobb időpontokban fellépve.  A tényleg minőségi produkciók, akik „nem ismernek” ilyen jó trükköket, azoknak esélyük sincs bekerülni a fesztiválra, ha véletlen mégis bejuthatnak , akkor nekik jut 20 perc lehetőség délután 1 órakor 15 néző előtt.

De egy fesztiválra nem feltétlenül a zenekarok miatt megy Magyarországon az ember. A Szin környezete elég pazar, a jegy mellé ingyen volt SZÚE fürdőzési lehetőség. Jó megközelíthetőség, közel ellenőrmentes tömegközlekedés 🙂
Szóval akár jó is lehetett volna a fesztivál, de nem volt az.

Bevezették a kártyás fizetési rendszert, ami tök szép és jó. A rátöltéskor iszonyat sokat kellett várni. Kivártuk… Fogyasztottunk… Nem túl sokat, ami nem elsősorban az áraknak (csapolt sör 400 Ft, dobozos 600 ft), hanem inkább a kis választéknak köszönhetően. Konkrétan 1 fajta sör volt a választék, a „fesztivál Heineken”, amit nem is szeretek. De könyörgöm egy nyári fesztiválon csak nekem lenne igényem több fajta sörre, esetleg barna sörre, ne adj isten valami búzasörre?! Nem hiszem hogy olyan nagy igény lenne ez. Étel terén egy fokkal már több lehetőség volt, a fejadagok viszont a nevetséges kategóriát alsó hangon se ütötték meg. Csoda hogy nem kevés ember pizzát rendelt a főbejárathoz?
A kártyás történet legjava azonban a fesztivál végén jött elő. 1340 Ftot szerettem volna visszaváltani készpénzre, amiből közölték hogy csak 1300 Ftot tudnak visszaadni. Befizetéskor ezt elfelejtették közölni. Pár ezerszer 40 forint nem olyan rossz plusz borravaló a fesztivál zárásakor.

Jegyárról még nem esett szó. Bérlet időben megvásárolva nem volt túl olcsónak nevezhető, közeledve a fesztiválhoz pedig egyenesen rablás kategóriának nevezném. A napijegy 6500 ft elővételben, talán még elviselhető. Helyszínen 9500 Ft. Ez miből lett kikalkulálva?  De hogy itt is mondjak egy kis pozitívat az smsben fizetés korrekt volt.

Jövőre mi lesz?
Hát nekem Szin biztosan nem. Ha a belépőre kicsit többet szánok, akkor zenei élményben, étel- és italválasztékban ezerszer jobb élményt nyújt Újvidék az Exit Festivaljával.

A & Totti

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

Szerkesztőségünk természetesen az olvasói levelekkel való egyetértés, vagy egyet nem értés jogát mindenkoron fönntartja.

A szerzőről

A & Totti