Scroll To Top

A szegedi „üvegzsebes” balvezetés
12 évi „tiszta” mérlege 30 milliárd forintos hiány!
(A többi veszteséget még rejti a szoci szutyok...)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Egymilliárd forintból vásárol panelműtőket a Szegedi Tudományegyetem

Hírek 2012. ápr. 25.

Tizennégy panelműtőt vásárol a Szegedi Tudományegyetem egymilliárd forintból – mondta az SZTE Központi Műtő és Sterilizáló vezetője szerdán a Tisza-parti városban, sajtótájékoztatón.

Varga Endre professzor közölte: a betegellátás biztonságát és a beavatkozásokat végzők munkakörülményeit is javítja az a tizennégy panelműtő, amelyet 1,075 milliárd forintért vásárol az intézmény.
A Mediszer Kórháztechnikai és Kereskedelmi Kft. által szállított moduláris rendszerben felépülő műtők megfelelnek a XXI. századi igényeknek, és igény esetén továbbfejleszthetők. A gyorsan és precízen fertőtleníthető műtők többségében bármilyen beavatkozás elvégezhető.
A műtéteket modern informatikai eszközök segítik majd. A falakba és a konzolokra nagyméretű monitorokat szerelnek, ezeken előhívhatók a beavatkozást segítőt felvételek. Minden második műtőben beépített kamerák lesznek, így oktatási vagy konzultációs célból közvetíteni lehet majd a beavatkozásokat. A ledes műtőlámpák érzékelik majd a személyzet mozgását, és egyenletes megvilágítást biztosítanak a műtéti területen – közölte Varga Endre.
A műtők kialakítása az új, 265 ágyas klinikai szárny építését és a meglévő 410 ágyas épület felújítását is magában foglaló, 12 milliárd forintos, uniós támogatással megvalósuló beruházás része – mondta a szakember.
A fejlesztési forrásokból 4,1 milliárd forintot fordít az egyetem eszközvásárlásra, ennek legnagyobb önálló eleme az új panelműtők beszerzése, amelyből nyolc az új, hat pedig a régi épületben működik majd – tudatta a professzor.
Az év elején kezdődött el az SZTE új klinikai tömbjének kivitelezése. A szegedi székhelyű Ferroép Zrt. vezette konzorcium nettó 5,5 milliárd forintért, 710 napos határidővel vállalta a 21,5 ezer négyzetméteres, ötszintes klinikai tömb megépítését, ahol majd tucatnyi egészségügyi osztály kap helyet.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor